Zuurige linzen

Zuurige linzen
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Zuurkoetjes met worst, bestrooid met gebakken ui.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

1/4 l zure room
2 stuks uien
1/2 eetlepel bloem
2 bladeren laurelblad
40 dkg linzen
ter garnering ui
naar smaak verse kruiden
indien nodig azijn
naar smaak zout

Kookinstructies

We select de linzen, spoelen en laten 1 uur weken in koud water.

We schillen 2 uien en voegen ze samen met laurierblad toe aan de pan met linzen. We koken het.

We halen het laurierblad en de ui eruit. We gieten de bouillon tot de helft af.

We mengen de bloem door de zure room, roeren het door de linzen en laten het sudderen.

We kruiden met zout en voegen azijn of citroen naar smaak toe. Fijngehakte kruiden zoals basilicum, celfin, peterselie of dille passen er ook goed bij.

We serveren met brood, gebakken worst en gebakken ui.

Wat u nog niet wist over dit recept Zuurige linzen

Ingelegde linzen zijn een traditioneel Tsjechisch gerecht dat zich kenmerken door hun lekkere smaak en eenvoudige bereiding. De belangrijkste ingrediënten zijn linzen, azijn, uien en specerijen. De linzen worden eerst zachtgekookt, dan gemengd met uien die in vet zijn gebakken en op smaak gebracht met azijn, zout en peper. Dit gerecht wordt vaak geserveerd als bijgerecht bij vleesgerechten, maar kan ook als hoofdgerecht voor vegetariërs dienen. Ingelegde linzen zijn voedzaam, met een hoog eiwit- en vezelgehalte, wat ze een ideale keuze maakt voor een gezond dieet.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.6/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Tsjechisch, Hoofdgerecht, Peulvruchten, Bijgerecht, Vegetarisch
Štítky: Tsjechische keuken, bijgerecht, vegetarisch recept

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Zuurige linzen.

Reactie toevoegen