Inleg voor komkommers
Bij de zomer hoort het inmaken. Er wordt fruit, groenten enz. ingemaakt.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
10 stuks laurierblad
3,5 l water
500 g kristalsuiker
160 g zout
10 stuks piment - korrels
inleg 1,5 l azijn
50 korrels saccharine
5 stuks kruidnagel
20 stuks zwarte peper - korrels
Kookinstructies
Vandaag gaan we een pekel voor augurken maken. In de tuin plukken we augurken, reinigen en wassen ze grondig.
We bereiden stukjes wortel, ui, dille, specerijen, enz. Voor. Na het vullen van de potten met augurken (de potten en de deksels goed wassen) voegen we de stukjes groenten en specerijen toe, zie hierboven. We gieten de pekel die we nu gaan voorbereiden eroverheen.
In een grote pot koken we water (zie ingrediënten). We voegen daar suiker, sacharine en specerijen aan toe. We voegen zout en azijn toe. We blijven af en toe roeren. We koken gedurende ongeveer twintig minuten.
Vervolgens gieten we de kant-en-klare pekel over de potten. We sluiten ze af en steriliseren ze. De pekel is erg lekker.
Wat u nog niet wist over dit recept Inleg voor komkommers
Augurkenmarinade is een essentieel element bij het inmaken van komkommers voor de winter. Traditioneel bestaat het uit water, azijn, suiker en zout, wat de kenmerkende zure smaak creëert die de komkommers absorberen. Naast de basis ingrediënten is het gebruikelijk om mosterdzaad, dille, laurierblad en knoflook toe te voegen voor extra aroma en smaak. Sommige mensen voegen ook zwarte peper of hete pepers toe voor een pittiger variant. De marinade wordt kort gekookt en vervolgens over de komkommers in de inmaakpot gegoten, die vervolgens stevig worden afgesloten en gesteriliseerd. Een goede marinade is dus de basis voor krokante en smakelijke ingemaakte komkommers.