Babiččiny bramborové knedlíky
Klassiek Tsjechisch bijgerecht bij sauzgerechten.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
70 dkg aardappelen
1 stuks ei
20 dkg grintmeel
1 snufje zout
Kookinstructies
In de schil koken we de aardappelen, die we daarna laten afkoelen. Eenmaal afgekoeld schillen we ze en raspen ze op een grove rasp. Daarmee mengen we bloem, eieren en zout. Daarna kneden we alles goed door.
Als we hebben gekneed, rollen we onze knoedels uit op een met bloem bestoven werkvlak. Van deze hoeveelheid zouden 3 stukjes moeten komen.
In een pan koken we vervolgens gezouten water, waarin we, zodra het begint te koken, de knoedels laten zakken. We koken ze ongeveer 12-15 minuten. Het is nodig om ze soms halverwege van elkaar te scheiden, omdat ze de neiging hebben aan elkaar te plakken.
Na het verwijderen uit het water prikken we ze door, zodat de knoedels niet inzakken. Ze snijden het beste met een draad.
Wat u nog niet wist over dit recept Babiččiny bramborové knedlíky
Grootmoeders aardappelknödel is een traditioneel Tsjechisch gerecht dat de smaakpapillen van vele generaties verheugt. Deze knödel worden bereid van gekookte aardappelen, meel en eieren, wat een zachte en lekkere consistentie creëert. Ze worden vaak geserveerd als bijgerecht bij vlees en sauzen, maar ze zijn ook uitstekend op zichzelf, bijvoorbeeld met zuurkool of boter. Grootmoeders aardappelknödel is een symbool van de huiselijke keuken en liefdevol koken, dat van generatie op generatie wordt doorgegeven.