Honingkoek
Omlouvám se, ale potřeboval bych text, který chcete přeložit do holandštiny. Prosím, poskytněte obsah, který mám přeložit. Děkuji!
Ingrediënten en wat u nodig heeft
crème 250g boter
1 blikje salko
voor het paneermeel 100g gemalen walnoten
ter garnering 15 stuks walnoten
2 eetlepels geraspte chocolade
voor het bestrijken 3 eetlepels rum
5 eetlepels doorgezette zwarte sterke koffie
voor het deeg 250g bloem
1 stuks ei
1 eetlepel baking soda
30 g boter
2 eetlepels honing
100 g poedersuiker
Kookinstructies
De dag ervoor koken we Salko in een gesloten blikje gedurende ongeveer 2 uur in water.
We maken een crème van zachte boter, die we met een mixer luchtig kloppen en waarbij we geleidelijk Salko toevoegen.
We zeven de bloem en het bakpoeder. We bereiden een waterbad voor, waarin we boter, honing en eieren met suiker verwarmen. Vervolgens voegen we geleidelijk de bloem en het bakpoeder toe. Hieruit kneden we een deeg, dat we ongeveer 1 uur laten rusten.
We bereiden een met bloem bestoven werkblad voor, waarop we het deeg in 5 delen verdelen, die we vervolgens uitrollen tot dunne vellen en met de taartvorm uitsteken. Van de restjes zou er deeg voor nog een stuk moeten overblijven.
We bereiden een bakplaat voor, bekleed met bakpapier, en leggen onze plakken erop. We plaatsen ze in een voorverwarmde oven op 180 °C en bakken ze gedurende ongeveer 5 minuten.
Wanneer de vellen zijn afgekoeld, bestrijken we ze met koffie gemengd met rum. Daarop smeren we de al gemaakte botercrème, net als de zijkanten. Dit doen we voor alle vellen, die we geleidelijk op elkaar stapelen, en zodra het volledig is, bestrooien we het met gehakte noten en decoreren we het met hele walnoten en geraspte chocolade in het midden.
De voltooide honingkoek drukken we ergens op en laten we een dag in de kou rusten.
Wat u nog niet wist over dit recept Honingkoek
Medovnik is een traditioneel Tsjechisch dessert, dat bestaat uit meerdere lagen honingbeslag en zoete roomvulling. Deze heerlijke taart is gemaakt van honing, meel, eieren en andere ingrediënten die een delicate smaak en aroma geven. Medovnik wordt vaak gegarneerd met noten of cacao en wordt geserveerd als dessert bij koffie of thee. Het is populair vanwege zijn malsheid en zoetheid, en de bereiding ervan vereist geduld en zorg, wat het een geliefd stuk maakt voor familiefeesten en feestdagen.