Marokkaanse
In een pan met melk mengen we de bloem, suiker en boter. Geleidelijk aan brengen we het aan de kook. Al roerend koken we het ongeveer 5 minuten, tot het dikker wordt.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
30 g bloem
250 ml melk
100 g gehakte walnoten
80 g poedersuiker
20 g boter
100 g gehakte amandelen
100 g rozijnen
1 snufje zout
100 g gek candikte sinaasappelschil of citroenschil. Of we kunnen naar believen mengen
Kookinstructies
Verwarm de oven voor op 180°C.
Haal de pan van het vuur en roer de overgebleven ingrediënten door het mengsel. Meng het beslag goed door en laat het afkoelen. Bereid een ingevette bakplaat voor, waar we met een lepel kleine hoopjes op maken.
Plaats ze in de oven en bak ze gedurende ongeveer 20 minuten.
Maak een chocoladelaag van boter, chocolade en melk die in een waterbad zijn verwarmd.
Laat de marsepeinen koekjes iets afkoelen na het uit de oven halen en dip ze vervolgens in de chocoladelaag.
Leg ze opzij zodat ze niet aan het oppervlak blijven plakken.
Wat u nog niet wist over dit recept Marokkaanse
Marokkaanse koekjes zijn populaire zoetigheden die uit de Tsjechische keuken komen. Deze heerlijke koekjes worden gekenmerkt door een kwetsbaar deeg dat gevuld is met een mengsel van noten, gedroogd fruit en chocolade. Ze worden vaak geserveerd als een zoet dessert of als lekkernij bij de koffie. Vanwege hun rijke smaak en knapperige textuur hebben ze een plek gevonden op menig kersttafel. Marokkaanse koekjes zijn ook populair vanwege hun gemakkelijke bereiding en de mogelijkheid tot variabele smaaktoevoeging naar persoonlijke voorkeur.