Kersencake

Kersencake
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Gebruik fruit dat momenteel in het seizoen is. Als je ingemaakte kersen hebt, kun je die ook gebruiken.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

300 g halfgrondsmeel
1 theelepel bakpoeder
6 stuks eieren
300 g kristalsuiker
100 ml olie
naar smaak 500 - 750 g kersen
naar behoefte bloem om uit te strooien
olie om in te vetten

Kookinstructies

We breken de eieren en scheiden de dooiers van het eiwit. Daarvan kloppen we sneeuw en voegen geleidelijk de dooiers met suiker toe. Vervolgens voegen we voorzichtig het bakpoeder, de olie en de bloem toe.

We vetten de bakplaat in, bestuiven hem, verspreiden het beslag erop en leggen er kersen op. We plaatsen het in de oven op 180°C en bakken het ongeveer 20 minuten goudbruin.

Na het uitnemen laten we het iets afkoelen en kunnen we het in stukjes snijden en direct serveren.

Wat u nog niet wist over dit recept Kersencake

Bublanina met kersen is een populaire Tsjechische taart die bekend staat om zijn luchtige deeg en sappige kersen. Dit heerlijke gerecht wordt vaak in de zomer voorbereid, wanneer de kersen rijp en vol smaak zijn. Het deeg bestaat uit bloem, suiker, eieren en melk, wat een fijne consistentie oplevert waarin de kersen worden gemengd of bovenop worden gelegd. Bublanina is ideaal als dessert of snack en past perfect bij de afternoon koffie of thee.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.5/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Tsjechisch, Goodies, Gebak, Fruitig, Voor kinderen
Štítky: Tsjechische keuken, dessert, vegetarisch recept

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Kersencake.

Reactie toevoegen