Runderbouillon
Recept voor runderbouillon is de basis van veel gerechten, waardoor het een onvervangbare helper is voor elke kok. Recept voor sterke runderbouillon kan werkelijk veel – vullen, verwarmen, voedingsstoffen geven, genezen. Voor iedereen rijst dan ook de vraag die positief moet worden beantwoord. Recept voor runderbouillon moet iedereen kunnen, en iedereen kan het leren, want recept voor runderbouillon is een eenvoudig gerecht, hoewel het tijdrovend is om te bereiden.
Er zijn ontelbare manieren om recept voor runderbouillon te bereiden. Toch gelden ook hier regels die u moet volgen om het beste resultaat te bereiken. Het gaat om de verhouding tussen vlees en water, runderbouillon wordt eigenlijk niet gekookt, de temperatuur van het water blijft onder het kookpunt, en in het recept voor runderbouillon moet u niet overdrijven met groenten, kruiden en specerijen. Recept voor runderbouillon haalt het grootste deel van de smaak uit het vlees en niet uit de botten, die zorgen voor de gezonde collageen. Sterke runderbouillon verbetert aanzienlijk door het toevoegen van vleesresten, ribben met voldoende vlees, of bijvoorbeeld runderborst (een goedkope, ondergewaardeerde stuk vlees).
Als u recept voor runderbouillon donker gekleurd wilt, rooster dan eerst de botten bruin.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
4 l water
2 kg rundvleesribben, borst en mergbotten
1 ui
100 g wortelpeterselie
100 g selderij
100 g wortel
2 teentjes knoflook
peterselieblaadjes
kruidnagel
zwarte peper
laurierblad
Kookinstructies
Vlees en botten in een pan met koud water doen en aan de kook laten komen op een zacht vuur. Het water moet bubbelen, maar niet koken. Zodra de eiwitten en vetten aan de oppervlakte komen, schep ze dan met een lepel af, zodat de bouillon helderder wordt. Het hele proces duurt 2–4 uur.
Een uur tot anderhalf uur voor het einde voegt u de doorgesneden ui (schil geeft kleur aan de bouillon), geschild en in blokjes gesneden selderij, geschenen knoflook en in grotere blokjes gesneden wortel en peterselie aan de pan toe. Voeg ook kruiden en kruiden in de pan toe.
Zeef de afgewerkte rundvleesbouillon. Trek het vlees van de botten en doe het terug in de bouillon. Haal de groenten eruit en doe ze in een doosje, niet terug in de bouillon, want die zou dan sneller kunnen bederven. Een deel gaat in de vriezer voor later koken, een deel serveert u direct bijvoorbeeld met leverknödels of celestijnennoedels.
Wat u nog niet wist over dit recept Runderbouillon
Runderbouillon is een traditioneel Tsjechisch soepgerecht dat populair is vanwege de rijke smaak en geneeskrachtige effecten. De basis vormt het grondig koken van rundvlees en botten, wat de soep een diepe smaak en betoverende geur geeft. De bouillon wordt verrijkt met groenten zoals wortel, selderij en peterselie, en op smaak gebracht met kruiden zoals peper en piment. De klaar gemaakt bouillon is helder en wordt vaak geserveerd met noedels of leverdumplings. Runderbouillon is ideaal om op te warmen in koude dagen en ter ondersteuning van het herstel bij verkoudheid.