Tomaten inmaken
Tijd voor het inleggen van tomaten komt aan het einde van juli en begin augustus, wanneer onze tuinen overvloeien van de rijke oogst van dit fruit of deze groente (?). In dit opzicht is er een vrij interessante tegenstelling, omdat sommige rechtbanken in Amerika hebben besloten dat tomaten een groente zijn, terwijl andere hebben vastgesteld dat het fruit is, en bijvoorbeeld de Europese Unie classificeerde tomaten in 2011 als fruit, wat ook door botanici wordt bevestigd, aangezien tomaten groeien op een vaste struik. Hoe dan ook, inleggen van tomaten biedt een manier om van de overvloedige oogst af te komen. Inleggen is erg eenvoudig, vooral tomaten inleggen, dus probeer het ook zelf. Recept voor het inleggen van tomaten, en dat zonder zuur, vind je iets lager.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
tomaten
water
2 eetlepels citroensap
1 theelepel zout
Kookinstructies
Spoel de tomaten eerst grondig af, schil ze vervolgens door ze 1 minuut in heet water onder te dompelen. Haal ze eruit en laat ze snel afkoelen in koud water, pel ze en verwijder de harde kern rond de steeltje.
Doe 2 eetlepels citroensap en 1 theelepel zout op de bodem van een pot van 1 liter. Leg de tomaten erin, giet er kokend water overheen en sluit zorgvuldig af.
Conserveer op een temperatuur van 90 °C gedurende ongeveer 40 minuten. Laat tenslotte de pot met tomaten afkoelen met de bodem naar boven.
Wat u nog niet wist over dit recept Tomaten inmaken
Tomaten inblikken is een traditionele conserveermethode die het mogelijk maakt om de smaak van verse tomaten het hele jaar door te bewaren. Het proces begint met het selecteren van rijpe, onbeschadigde vruchten, die vervolgens worden gepeld en in stukken gesneden. De tomaten worden dan in gesteriliseerde potten geplaatst, die worden afgesloten en kort in een waterbad worden gekookt. Deze procedure zorgt voor een lange houdbaarheid en behoudt de voedingswaarden. Ingeblikte tomaten zijn ideaal voor het maken van soepen, sauzen of als basis voor tomatenschotels.