Spruitjes burgers

Spruitjes burgers
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 45 minuten
Porties: 4

Spruitjesburgers en hun recept behoren tot de meest populaire gerechten. En dat is niet verwonderlijk. Het recept voor spruitjesburgers is namelijk vrij eenvoudig, levert voldoende calorieën, waardoor het vullend is en energie aanvult, en dankzij de gebruikte spruitjes kan men spruitjesburgers als gezond gerecht beschouwen. Spruitjesburgers kunnen volledig uit spruitjes worden gemaakt, of je kunt groenten en vlees in gelijke delen of in een andere verhouding naar jouw voorkeur combineren. Als bijgerecht kies je traditionele aardappelen of brood, waarmee spruitjesburgers na een dag of twee echt onweerstaanbaar en goddelijk zijn.

Spruitjesburgers en hun recept maken opzettelijk gebruik van deze geweldige en levensversterkende koolgroente. Dit komt omdat de ijzerachtige en ronde smaak van spruitjes perfect past bij de vergelijkbare smaak van vlees. Legendair is bijvoorbeeld het recept voor gestoofd vlees met spruitjes. Daarnaast hebben spruitjesburgers hun voorgangers in vele varianten en combinaties, omdat onze voorouders al vlees en spruitjes (nou, meer spruitjes) in verschillende gerechten combineerden. Ze waardeerden de heilzame effecten van spruitjes op het menselijk lichaam, omdat ze rijk zijn aan vitamines B, C, E en K, evenals magnesium, selenium, ijzer, en ga zo maar door. Het recept voor spruitjesburgers bieden we hier aan. We wensen je veel succes en ook smakelijk eten!

Ingrediënten en wat u nodig heeft

500 g gemalen vlees
1 stuks kleinere kool
2 stuks eieren
250 ml melk
1 stuks ui
4 teentjes knoflook
zout, gemalen peper
paneermeel
bloem
olie

Kookinstructies

Eerst snijd je de kool in kleine stukjes. Kook ze daarna een tijdje in gezouten water en laat uitlekken.

Ondertussen bak je de fijngehakte ui goudbruin.

Bereid nu de gehaktballen zelf voor. Breng het gehakt eerst op smaak met zout en peper. Voeg daarna de mooi gebakken ui, de uitgelekte en gekookte kool en 1 losgeklopt ei toe. Voeg vervolgens geperste knoflook aan het mengsel toe. Als het mengsel te dun is (wat het zal zijn), voeg dan paneermeel toe.

Meng alle ingrediënten goed en zorgvuldig door elkaar. Het beste gaat dit met de handen. Vorm gehaktballen. Wie wil, kan ze nog door het traditionele beslag halen.

Bak ze langzaam aan beide zijden in hete olie of reuzel.

Wat u nog niet wist over dit recept Spruitjes burgers

Spruitjesburgers zijn een geliefd gerecht dat vooral gemaakt wordt van spruitjes, aardappelen, eieren en kruiden. De spruitjes worden eerst gekookt en daarna gemengd met geraspte aardappelen. Eieren, knoflook, zout, peper en verschillende kruiden naar smaak worden toegevoegd. Het mengsel wordt gevormd tot kleine schijfjes, die in de pan goudbruin worden gebakken. De uiteindelijke burgers hebben een krokante korst en een fijne smaak van spruitjes. Ze worden traditioneel geserveerd met aardappelpuree of salade. Ze zijn ideaal voor vegetariërs en een geweldige manier om spruitjes in de keuken te gebruiken.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.6/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Tsjechisch, Hoofdgerecht, Rundvlees, Gehaktballen, Gehakt, Varkensvlees, Groente
Štítky: Amerikaanse keuken, Tsjechische keuken, voorgerecht, babyvoeding, hoofdgerecht, rundvlees, gehakt, varkenshaas, Groenten

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Spruitjes burgers.

Reactie toevoegen