Uitstekende gehaktbal
We do the older rolls in the milk. We finely chop the peeled onion and fry it in fat in a pan.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
500 g gemalen varkensbuik
500 g gemalen rundvlees
3 eetlepels majoraan
2 stuks eieren
2 stuks broodjes of bolletjes
1 stuks grote ui
2 dl melk
3 theelepels zout
2 handjes paneermeel
3 teentjes knoflook
om in te strijken 1 stuks eiwit
naar behoefte 200 ml water om bij te gieten
boter of olie om in te vetten
Kookinstructies
In een kom mengen we beide vleessoorten, majoraan, eieren, geperste knoflook, gebakken ui en zout. Tot slot voegen we nog de uitgeknepen broodjes toe. Alles mengen we met de hand en voegen geleidelijk naar behoefte paneermeel toe.
Van het mengsel vormen we een broodje en plaatsen het in een ingevette ovenschotel. We voegen water toe, bestrijken met eiwitten en zetten het in een voorverwarmde oven op 200°C. We bakken het ongeveer 1 uur en 20 minuten tot het vlees bruin is. Af en toe besprenkelen we het met het vleessap en voegen we water toe indien nodig.
De gehaktballen serveren we in plakken en het beste met aardappelpuree.
Wat u nog niet wist over dit recept Uitstekende gehaktbal
Heerlijke gehaktbrood is een smakelijk gerecht dat elke fijnproever zal plezieren. Het wordt bereid van kwalitatief gehakt, waaraan kruiden, knoflook, ui en specerijen worden toegevoegd. Het mengsel wordt grondig door elkaar geroerd en in de vorm van een brood gevormd. Het wordt in de oven gebakken totdat er een smakelijke korst ontstaat. Het past geweldig bij klassieke Tsjechische bijgerechten, zoals aardappelpuree, maar ook bij frisse salades. Heerlijke gehaktbrood is ideaal voor familie-avondmaaltijden, feesten of als vullende lunch voor op het werk. Het is een klassieker die nooit teleurstelt.