Vlierbessensiroop
We nemen de vlierbessen en koken ze ongeveer een half uur in het water.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
2 eetlepels gemalen koffie
1 l water
2 l vlierbessen
500 ml rum
1 pakje vanillesuiker
1 kg suiker
Kookinstructies
We zeven de vlierbessen en voegen suiker toe, die we nog 20 minuten koken. Daarnaast voegen we vanillesuiker toe, laten smelten en voegen gemalen koffie toe, die we nog 2 minuten koken.
Laat afkoelen en zeef door een doek. Roer er ten slotte rum door. Giet in glazen of flessen en bewaar op een koele plaats.
Wat u nog niet wist over dit recept Vlierbessensiroop
Vlierbloesemlikeur is een heerlijke en aromatische drank die uitblinkt door zijn natuurlijke zoetheid en unieke smaak. Het wordt gemaakt van vlierbloemen die worden gemacerateerd in alcohol, vaak met toevoeging van suiker en citroen. Deze likeur is populair vanwege zijn zachtheid en frisheid, en wordt vaak gebruikt als aperitief of in cocktails. Vlierbloesemlikeur is niet alleen smaakvol, maar ook gezond, omdat vlierbessen antioxidanten en vitaminen bevatten. Geniet van een glaasje vlierbloesemlikeur als verfrissende aanvulling op zomerse feestjes.