Beker met kruimelkwarktaart
Samen mengen we kwark met eieren, melk en poedersuiker, eventueel rozijnen. Daarnaast mengen we bloem met suiker en bakpoeder. De helft hiervan strooien we in een ingevette diepe bakplaat en daarop gieten we het kwarkmengsel. Dit bestrooien we dan met de rest van het droge mengsel.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
inhoud 0,5 l melk
1 kg zachte kaas
1 stuk vanillesuiker
1 kopje poedersuiker
3 stuks eieren
naar smaak rozijnen
indien nodig 250 g boter
150 g vet voor het invetten
deeg 1 kopje poedersuiker
1 stuk bakpoeder
2,5 kopjes halfgrieze meel
1 kopje=2,5dcl
Kookinstructies
We bedekken de taartbodem met in plakjes gesneden boter. We plaatsen het in de voorverwarmde oven op ongeveer 160°C en bakken het ongeveer 40 minuten.
Laat de taart na het uitnemen even afkoelen, snijd hem daarna en serveer.
Wat u nog niet wist over dit recept Beker met kruimelkwarktaart
Bakje kwarktaart is een populaire dessert dat zich kenmerkt door de eenvoudige bereiding. De basis is een kruimeldeeg van bloem, suiker en bakpoeder, dat op de bodem van de vorm wordt gestrooid. Op dit mengsel wordt een mix van kwark, eieren en vanillesuiker gestapeld. Ten slotte wordt de taart bestrooid met de resterende kruimelmix. Tijdens het bakken worden alle lagen met elkaar verbonden en ontstaat er een heerlijke dessert met een knapperige korst. Geniet ervan bij koffie of thee als een zoete lekkernij. Deze taart zal niet alleen de smaakpapillen verwennen, maar ook met zijn geur.