Gepofte fruit dumplings met aardbeien
Gerezen fruitknedels met aardbeien behoren tot de populairste zoete gerechten aller tijden. Iedereen kan zich de zomer bij oma herinneren en haar fantastische gerezen knedels met aardbeien, die met grote hitte een beetje moeilijk te eten waren. Niettemin zijn ze een uitmuntende lekkernij die alle leeftijdscategorieën betovert. Gerezen fruitknedels kunnen natuurlijk met allerlei fruit gemaakt worden, dit recept is echter voor gerezen fruitknedels met aardbeien, omdat ze echt hoog staan op de populariteitsladder, wat beslist geen toeval is. En als je de fruitknedels bestrooit met geraspte kwark en overgoten met gesmolten boter, gaat de wereld wankelen en kan het zoete feest beginnen. Hier is het recept voor fruitgerezen knedels, deze keer met aardbeien.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
500 g tarwehalfmeel + om te bestuiven
20 g gist
1 TL kristalsuiker
250 ml lauw melk
1 ei
1 snufje zout
300 g aardbeien, zonder steeltjes, gewassen, gedroogd
250 g harde geraspte cottage cheese
100 g poedersuiker
150 g gesmolten boter
Kookinstructies
Bereid eerst het deeg voor. Zeef de bloem in een grote kom en verkruimel het gist in het midden, voeg de suiker toe en giet de helft van de lauwe melk erbij. Zodra het deeg is gerezen (ongeveer 10 minuten), giet je de rest van de melk, het ei en het zout erbij en kneed je het deeg. Het moet op een warme en donkere plek ongeveer een uur rijzen.
Breng een grote pan met water aan de kook en voeg er een beetje zout aan toe. Rol het deeg uit tot een plak van één centimeter dik, steker erin vierkantjes van 8×8 centimeter en verpak in elk vierkant een aardbei, sluit het stevig af en vorm er een knoedel van.
Kook de knoedels ongeveer 8 minuten, totdat ze boven komen drijven. Prik ze na het uit de pan halen door, zodat de stoom eruit kan en ze luchtig blijven.
Smelt de boter in een kleinere pan. Strooi de geraspte kwark over de knoedels op het bord en giet de gesmolten boter erover.
Wat u nog niet wist over dit recept Gepofte fruit dumplings met aardbeien
Gevulde fruitknödel met aardbeien zijn een populair traditioneel Tsjechisch gerecht. Deze luchtige, lichtzoete knödel worden bereid van gistdeeg, dat wordt gevuld met verse aardbeien. Tijdens het stomen krijgen de knödel hun kenmerkende zachte structuur. Na het koken worden ze geserveerd bestrooid met suiker en kwark, overgoten met gesmolten boter. Soms wordt er ook gemalen maanzaad of kaneel toegevoegd om de smaak te versterken. Dit heerlijke gerecht wordt vaak gegeten als hoofdgerecht of als zoete afsluiting van de lunch.