Hüttenkäse krans

Hüttenkäse krans
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 45 minuten
Porties: 10

Het voordeel van het recept voor de paasring is het feit dat je hetzelfde deeg gebruikt als voor het recept voor kerstbrood. Dit recept voor de paaskwarkring, waarmee je zowel kerstbrood als mazanec kunt bakken, komt uit oude, lang niet geopende lades die te vinden zijn in het oude huis van de grootouders. Het deeg voor de paasring is zo door de jaren heen getest en verfijnd, het ruikt heerlijk naar boter en is perfect voor het bakken van een paasring, die je gemakkelijk kunt vullen met kwark.

Het recept voor de paaskwarkring wordt in feite gebakken als kerstbrood met één verschil - na het vormen van de vlecht moet je de uiteinden met elkaar verbinden zodat er een cirkel-ring ontstaat. Bij het recept voor de tweekleurige kwarkring kun je naar smaak amandelen of rozijnen toevoegen. Het deeg voor de kwarkring is eigenlijk gistdeeg gemaakt met boter, dat een heerlijke geur van citroenschil krijgt. Als je besluit rozijnen in het recept te doen, vergeet dan niet om ze voor een betere smaak en textuur van tevoren in rum te weken.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

Ingrediënten voor het deeg
40 g gist
100 g suiker
250 ml melk
0,5 kg bloem
1 theelepel zout
2 eidooiers
125 g boter
citroenschil
50 g rozijnen
40 ml rum

Voor de vulling
500 g volle kwark
40 g vanillesuiker
2 eetlepels vanillepudding
2 dooiers
verder bloem voor het bestuiven
1 ei voor het bestrijken
50 g amandelen voor het bestrooien

Kookinstructies

Los de gist eerst met een beetje suiker door elkaar tot er een papje ontstaat. Voeg daarna de andere ingrediënten toe: lauwe melk, bloem, zout, eidooiers, gesmolten boter, citroenschil en rozijnen die in rum zijn geweekt.

Kneed nu een soepel deeg. Bestuif de wanden van de kom en het mooi gekneedde, soepele deeg met bloem, dek het af met een theedoek en laat het op een warme plaats minstens een uur rijzen. Vergeet niet het deeg tijdens het rijzen eens te doormengen.

Bestrooi de werkbank met bloem. Leg het deeg erop en snijd het doormidden. Rol beide helften uit tot lappen, net zoals je bijvoorbeeld een strudel zou doen. Leg de kwark in het midden, bestrijk de randen met losgeklopt ei en rol het op.

Vlecht daarna beide delen zorgvuldig in de vorm van een krans. (Tip: plaats in het midden van de krans een met boter ingesmeerd vormpje of kopje zodat het deeg in het midden niet aan elkaar plakt). Bestrijk de krans met ei en bestrooi met gehakte amandelen.

Bak in een oven voorverwarmd op 170 graden Celsius. Dit duurt ongeveer 45 minuten. Bestrooi het na afkoelen met poedersuiker.

Wat u nog niet wist over dit recept Hüttenkäse krans

Kwarkkrans is een heerlijke dessert die vaak wordt bereid bij feestelijke gelegenheden. De basis is een fijn deeg, waarin een rijke kwarkvulling wordt verwerkt, vaak op smaak gebracht met citroenschil en vanille. Het deeg wordt gevormd tot een cirkel, die de krans symboliseert, en vervolgens goudbruin gebakken. Na het bakken wordt het meestal overgoten met een zoete glazuur of bestrooid met suiker. Dit dessert is populair vanwege zijn delicate textuur en evenwichtige smaak, die zelfs de meest veeleisende smaakpapillen tevredenstelt. Het wordt geserveerd als zoete afsluiting van de feestmaaltijd.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.1/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Tsjechisch, Smaken, Zoetwaren, Desserts, Goodies, Gebak, Pasen
Štítky: voorgerecht, snoep, babyvoeding, dessert, dessert

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Hüttenkäse krans.

Reactie toevoegen