Geraffineerde paaslam

Geraffineerde paaslam
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Verwarm de oven voor op 180°C. Neem de lamvorm, vet deze in en bestuif met bloem.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

1 glas melk
1 stuk bakpoeder
35 dkg halfgriesmeel
14 dkg boter
20 dkg suiker
1 theelepel citroenschil
4 stuks eieren
naar behoefte vet om in te vetten
paneermeel om te bestrooien

Kookinstructies

Scheiding de eidooiers van het eiwit. Vervolgens kloppen we de suiker met de boter en de eidooiers. Daar voegen we de melk, de stijve eiwitten, de citroenschil en de bloem met bakpoeder aan toe. Dit mengen we voorzichtig door elkaar.

In de voorbereide vorm strijken we dit beslag uit. De paaslam plaatsen we in de voorverwarmde oven en bakken we ongeveer 45 minuten. Als het gebakken is, keren we de lam uit de vorm en laten we deze afkoelen.

De paaslam kan nog worden overgoten met gesmolten chocolade...

Wat u nog niet wist over dit recept Geraffineerde paaslam

Gestreepte paaslam is een traditioneel Tsjechisch paasdessert dat wordt gebakken in een speciale vorm in de vorm van een lammetje. Deze heerlijke taart wordt bereid met fijn gemalen ingrediënten, zoals eieren, suiker, bloem en boter, vaak worden ook vanille en citroenrasp toegevoegd voor een uitgesprokener smaak. Na het bakken wordt het lammetje meestal met suiker bestrooid en kan het versierd worden met glazuur of chocolade. Dit zoete symbool van de lente is populair, niet alleen om zijn smaak, maar ook om zijn prachtige uiterlijk, dat een feestelijke tafel tijdens de paasdagen siert.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.3/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Tsjechisch, Zoetwaren, Desserts, Gebak, Voor kinderen, Pasen
Štítky: Tsjechische keuken, dessert, vegetarisch recept

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Geraffineerde paaslam.

Reactie toevoegen