Paardebloenhoning met citrusvruchten
Eerst plukken we de bloemen van de paardenbloem, die we dan overgieten met kokend water. Daarvoegen we nog gesneden citroen en sinaasappel. We laten het ongeveer 10 minuten koken en vervolgens laten we het 1 dag in de kou rusten.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
400 stuks hoofd van paardenbloemen
halve sinaasappel
1 stuk citroen
1,25 l water
1 kg suiker
Kookinstructies
Op de tweede dag zeven we de paardenbloemen, het beste door een katoenen theedoek, en voegen we suiker toe. Dit laten we ongeveer 1,5 uur koken.
De zo gemaakte honing gieten we in potten, draaien de deksels erop, keren ze ondersteboven en laten ze zo tot de volgende dag staan.
We bewaren het op een koele plek.
Wat u nog niet wist over dit recept Paardebloenhoning met citrusvruchten
Paardebloemhoning met citrusvruchten is een heerlijke en originele lekkernij, die de zoetheid van paardebloemhoning combineert met verfrissende tonen van citrusvruchten. Deze honing wordt bereid van de bloemen van paardebloemen, die worden gekookt en gemengd met suiker, citroenen en sinaasappels. Het resultaat is een dikke, aromatische siroop die niet alleen de smaak, maar ook de gezonde stoffen uit de paardebloemen en citrusvruchten behoudt. Paardebloemhoning is geweldig op brood, in thee of als origineel cadeau. Het is een natuurlijke lekkernij die een stukje zomer in elke dag brengt.