Gehanteerd deeg
Recept voor een luchtig beslag neemt niet veel tijd in beslag voor de voorbereiding en het bakken en is ook niet veeleisend wat betreft de hoeveelheid en keuze van ingrediënten. Luchtig beslag is uitstekend geschikt voor taartbodems, bundt cakes en desserts, maar wordt ook veelvuldig gebruikt met Kerstmis. Alle ingrediënten voor het luchtige beslag moeten kamertemperatuur hebben. Recept voor een luchtig beslag is hier beschikbaar.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
300 g tarwebloem (grijs)
300 g boter
300 g suiker
5 stuks eieren
1 theelepel bakpoeder
zout
Kookinstructies
Klop de eieren open, scheid de dooi en het eiwit en doe ze apart in een kom. In een andere kom, klop de zachte boter met een lepel, voeg de suiker toe en klop opnieuw goed door.
Dit zodat het deeg luchtig en soepel wordt. (Voor een luchtiger deeg kunt u de suiker eerst met de dooiers kloppen en dan de boter toevoegen). Voeg geleidelijk de eidooiers één voor één toe aan de kom met boter en suiker en mix grondig tot er een homogene massa ontstaat. Klop het eiwit met een snufje zout stijf.
Vouw voorzichtig het opgeklopte eiwit door de basis van het deeg en voeg tegelijkertijd de bloem met het bakpoeder toe. Als het deeg te stevig is, voeg dan een paar lepels lauwe melk toe.
Wat u nog niet wist over dit recept Gehanteerd deeg
Gebroken deeg is een basisingrediënt van vele desserts, zoals taarten, cake en muffins. Het kenmerkt zich door eenvoudige bereiding en een luchtige textuur. De belangrijkste ingrediënten zijn gewone bloem, suiker, boter en eieren. Bij de bereiding worden boter en suiker tot een romige massa geklopt, waaraan vervolgens geleidelijk de eieren en bloem worden toegevoegd. Het resultaat is een fijn deeg dat op smaak kan worden gebracht met verschillende toevoegingen, zoals vanille, citroenrasp of cacao. Bakken in een middelmatig warme oven zorgt voor een gelijkmatige garing en luchtigheid. Gebroken deeg is populair vanwege zijn veelzijdigheid en smaak.