Vanillekipferl
Vanillekipferl zijn traditionele kerstkoekjes en worden gemaakt als een van de eerste koekjes, omdat ze moeten rijpen. Het is goed om ze minstens 2 weken van tevoren klaar te hebben.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
60 g gemalen notenkernen
60 g poedersuiker
140 g boter of plantaardige vet
1 st eigeel
poedersuiker en vanillesuiker
180 g bloem
snufje cinnamon
Kookinstructies
Koude en in plakken gesneden vet kneden we samen met poedersuiker en bloem, toevoegen we de eidooier, vanillesuiker, kaneel en gemalen noten en kneden we een gladde deeg. Dit doen we in de koelkast om te rusten, gewikkeld in folie, zodat het niet uitdroogt.
Van het deeg trekken we stukjes af, waarvan we rollen vormen, deze in de klassiek vorm buigen en op een ingevette bakplaat of bakpapier leggen.
We plaatsen ze in de oven op 180°C totdat ze lichtroze worden. Nadat we ze eruit halen, wentelen we ze in een mengsel van poedersuiker en vanille en laten we ze afkoelen.
Wat u nog niet wist over dit recept Vanillekipferl
Vanillekipferl zijn traditionele Tsjechische kerstkoekjes die niet alleen met hun smaak, maar ook met de fijne geur van vanille verrassen. Deze kleine, maansikkelvormige koekjes worden doorgaans gemaakt van boter, bloem, gemalen noten en vanillesuiker. Na het bakken worden ze omhuld met poedersuiker, wat ze een zoete uitstraling en smaak geeft. Vanillekipferl zijn geliefd niet alleen tijdens feestdagen, maar ook het hele jaar door als een bijzondere traktatie bij thee of koffie.