Kerstgebakthee
Zeer aromatische drank, waarin we fruit naar eigen smaak toevoegen...
Ingrediënten en wat u nodig heeft
250 g frambozen
1 ks citroen
450 g suiker
1 ks mandarijn
300 g appel
300 g peer
3 ks kruidnagel
150 ml rum
1 teaspoon gemalen kaneel
Kookinstructies
Schil een sinaasappel of mandarijn, snijd in partjes en doe in een kom. Voeg de in blokjes gesneden appels en peren toe. Voeg vervolgens frambozen met suiker en kaneel, kruidnagel, citroensap en rum toe. Meng alles goed door elkaar.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe het mengsel in een afgesloten ovenschaal en plaats deze in de oven.
Na 30 minuten halen we het deksel eraf, roeren we door en doen we het weer terug in de oven voor nog eens 15 minuten. Tijdens het bakken kunnen we meerdere keren roeren.
Vul kleine voorverwarmde weckpotten met de thee. Na het afsluiten laten we ze 30 minuten omgekeerd rusten. Draai ze daarna weer om en laat ze afkoelen.
Zo kunnen we ze meerdere maanden bewaren.
Als we later drinken, doen we 2-3 theelepels in een kopje, gieten er heet water overheen en laten het trekken. We drinken het ofwel gezeefd zonder fruit of met fruit.
Wat u nog niet wist over dit recept Kerstgebakthee
Kerst gebakken thee is een traditionele drank die wordt bereid van verschillende soorten fruit, specerijen en kruiden. Deze geurige drank is ideaal voor de winterperiode en de kerstfeesten, wanneer het verwarmt en een aangename sfeer oproept. Het wordt bereid door appels, peren, sinaasappels en andere ingrediënten te bakken, wat hen een zoete gekarameliseerde smaak geeft. Na het bakken wordt het mengsel met thee gegoten en heet geserveerd, vaak met honing of kaneel. Kerst gebakken thee is populair vanwege zijn fijne geur en het vermogen om mensen te verenigen tijdens feestelijke momenten.