Linzers deeg voor Kerstmis
We zeefen de gladde bloem, waaraan we vanille- en poedersuiker, eidooiers met citroensap en vet toevoegen.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
deeg
citroensap
70 g poedersuiker
210 g bloem
2 stuks eidooier
1 pakje vanillesuiker
140 g boter
Kookinstructies
Zo zojuist voorbereide ingrediënten maken we een soepel deeg.
Van het deeg maken we een bol, wikkelen het in plastic folie en leggen het een dag in de koelkast om te rusten.
Vervolgens steken we vormen uit het deeg naar wens.
Wat u nog niet wist over dit recept Linzers deeg voor Kerstmis
Linzerdeeg is een traditioneel kerstgerecht dat verrukt door zijn smaak en geur. De bereiding van dit deeg omvat boter, bloem, suiker en eieren, wat een fijne en krokante consistentie creëert. Het wordt vaak gebruikt voor het bakken van populaire Linzer koekjes, die typisch gevuld zijn met jam en versierd met suikerstrooisel. Deze zoetigheden zijn een symbool van Kerstmis geworden en we versieren ze vaak voor de kerstavondtafel. Linzerdeeg draagt dus niet alleen een heerlijke smaak, maar ook de traditie van familiefeestdagen.