Eenvoudige smetana saus
![Eenvoudige smetana saus](/i/eenvoudige-smetana-saus.jpg)
Recept voor ke altas saus behoort tot de grootste geneugten die binnenlandse eters zich kunnen veroorloven. Ke altas hoeft niet alleen maar een recept te zijn dat zo lang is als een telefoongids. Het kan een vrij eenvoudig gerecht zijn dat je in een mum van tijd kunt toveren, zodat je zo snel mogelijk van een heerlijke traktatie kunt genieten. Het recept voor ke altas is vernoemd naar het vlees van de ossenhaas, maar het is niet noodzakelijk, en zelfs wenselijk om een ander soort rundvlees te gebruiken voor ke altas saus. Ke altas kan bijvoorbeeld worden vervangen door rundvlees van de achterhand, schouder, bloemspits, gepelde of ronde schouder, die soms valse ke altas wordt genoemd. Ke altas saus zal dankzij een grotere hoeveelheid collageen een rijkere smaak hebben. Wat betreft het vlees is het ook heel belangrijk dat het vlees met spek wordt ingepakt. Je zult zelf op het bord zien dat het de moeite waard was. Het recept voor eenvoudige ke altas saus vind je hier.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
4 plakjes biefstuk
1 wortel
1 peterselie
1 kleine selderij
olie
zout
peper
laurierblad
kruidnagel
bouillon naar behoefte
1 bekertje room
1 eetlepel maizena
Kookinstructies
Snitsels worden eerst ontdaan van vlies, daarna verpletterd, aan de randen ingesneden en gezouten. In een hete pan worden ze snel gebakken in olie.
Het vlees wordt eruit gehaald en in het bakvet worden de in blokjes gesneden (of grof geraspte) groente en ui gebakken.
We doen het over in een braadpan, voegen de bereide bouillon toe. Vervolgens voegen we specerijen toe (het beste in een zakje, zodat ze gemakkelijk verwijderd kunnen worden) en laten het bedekt sudderen in de oven tot het zacht is.
De snitsels die zacht zijn geworden en mals zijn, worden eruit gehaald, de specerijen worden verwijderd en de groente wordt gepureerd.
Indien nodig voegen we bouillon toe en binden we met maizena, die we laten koken.
We voegen room toe, laten het opnieuw koken, brengen op smaak met citroensap en doen het vlees in de saus om het op te warmen.
We serveren met broodknödel.
Wat u nog niet wist over dit recept Eenvoudige smetana saus
Eenvoudige svíčková is een traditioneel Tsjechisch gerecht, dat bestaat uit rundvlees gemarineerd in groenten en kruiden. Na het marineren wordt het vlees aangebraden en vervolgens gestoofd met wortelgroenten tot het zacht is. De saus wordt ingedikt met room en op smaak gebracht met citroen en suiker. Het wordt geserveerd met broodknödel of aardappelgnocchi. Dit recept wordt gewaardeerd om zijn zachte en evenwichtige smaak, die doet denken aan thuis koken. Het is een ideaal gerecht voor feestelijke gelegenheden en gewone familie-lunches.