Gestampte aardappelen met crème en prei
Gezuiverde en gewassen aardappelen koken we in de schil gaar en schillen ze daarna. We schillen de ui en de knoflook en snijden ze fijn.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1 kg nieuwe aardappelen
1 st klein ui
1 st groen deel van de prei
200 ml room
2 tenen knoflook
naar behoefte 80 g boter
zout
Kookinstructies
Snij de groene delen van de prei in dunne ringen.
Verwarm in een pan boter en fruit hierin de ui tot deze roze is. Voeg vervolgens de prei, knoflook, aardappelen en zout toe. Giet dit vervolgens over met room, laat het warm worden en stamp het fijn.
Geprakte aardappelen zijn heerlijk als bijgerecht bij elk vlees, maar vooral bij gevogelte.
Wat u nog niet wist over dit recept Gestampte aardappelen met crème en prei
Gestampte aardappelen met room en prei zijn een traditioneel Tsjechisch gerecht dat elke liefhebber van comfortabele en vullende keuken zal plezieren. Deze delikate mix van aardappelen wordt fijn gestampt en verrijkt met romige room, die het een heerlijke smaak en zachtheid geeft. De toegevoegde prei brengt een aangename uiensmaak en knapperigheid die perfect contrasteert met de gladheid van de aardappelen. Dit gerecht wordt vaak geserveerd als bijgerecht bij vlees, maar is ook uitstekend als zelfstandig gerecht, ideaal voor koude avonden.