Snelle cacao glazuur

Snelle cacao glazuur
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Deze glazuur is bedoeld voor het bestrijken van vooral kerstgebak.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

glazuur 80 g poedersuiker
1 eetlepel maizena
1 eetlepel water
80 g vast vet
20 g cacao

Kookinstructies

In een kleinere pan laten we het vet smelten, waarbij we suiker en cacao toevoegen. Apart mengen we in water het maïzena en mengen dit vervolgens met het gesmolten vet, de cacao en de suiker.

We bereiden een waterbad voor, waarop we de pan plaatsen en het mengsel roeren totdat de glazuur dik en glad is.

Deze glazuur gebruiken we meteen om de kerstgebakjes in te smeren.

Wat u nog niet wist over dit recept Snelle cacao glazuur

Snelle cacaoglazuur is een heerlijk en eenvoudig recept dat elk dessert zal verrijken. Het is ideaal voor het bedekken van peperkoeken, taarten of ijs. De bereiding van de glazuur is snel en eenvoudig – je hoeft alleen maar cacao, suiker en boter te mengen en alles op het fornuis te verwarmen totdat de ingrediënten samensmelten tot een gladde consistentie. Je kunt ook melk toevoegen voor een zachtere textuur. Deze glazuur is een uitstekende keuze voor snel bakken en heeft een geweldige smaak die zowel kinderen als volwassenen zeker zullen waarderen.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.5/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Tsjechisch, Zoetwaren, Glazuur, Kerstgerecht
Štítky:

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Snelle cacao glazuur.

Reactie toevoegen