Paddenstoelen aardappelsoep
Bak een paar plakjes spek (afhankelijk van de geserveerde porties) zonder vet en zet ze apart totdat de soep klaar is. Het vet van het spek kunnen we in de soep gieten.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1200 ml water
150 g gedroogde paddenstoelen
2 eetlepels marjolein
1 blokje groentebouillon
70 g reuzel
1 stuks grote wortel
1 stuks kleine selderij
1 stuks ui
1 eetlepel gemalen komijn
5 teentjes knoflook
4 stuks grote aardappelen
ter garnering 4 takjes krulpeterselie
4 plakken Engelse bacon
naar smaak zout
deeg 2 eetlepels bloem
300 ml water
Kookinstructies
We bereiden de groenten voor en maken ze schoon. We snijden zowel de ui als de knoflook, selderij en wortel in kleine blokjes en de aardappels in grotere stukken.
In een pan verhitten we het vet, daarin bakken we de selderij met de wortel, vervolgens voegen we de ui, komijn toe en bakken opnieuw. Dan voegen we kokend water toe waarin we een bouillonblokje doen en laten het koken. Na ongeveer 15 minuten voegen we de paddenstoelen en aardappels toe en koken we tot ze zacht zijn.
In een beetje water mengen we de bloem en terwijl we voortdurend roeren, gieten we dit langzaam in de kokende soep.
We voegen marjolein, knoflook en zout toe. Zo laten we het nog 10 minuten doorkoken.
De afgewerkte aardappelsoep versieren we met de voorbereide spekjes, eventueel nog met wat peterselie.
Wat u nog niet wist over dit recept Paddenstoelen aardappelsoep
Champignon-aardappelsoep is een traditionele Tsjechische soep, die de smaak van aardappelen en wilde paddenstoelen vereint. Dit gerecht is populair vanwege zijn vullendheid en unieke geur, die wordt gegeven door verse paddenstoelen zoals boleet en cantharellen. De soep wordt vaak verrijkt met wortelen, selderij en kruiden, waardoor de smaak wordt versterkt. Champignon-aardappelsoep is de perfecte keuze voor koude dagen, omdat het verwarmt en de ziel verheugt. Dit gerecht is niet alleen lekker, maar vertegenwoordigt ook prachtig de Tsjechische keuken en de traditie van het gebruik van natuurlijke ingrediënten.