Dikke aardappelsoep met eieren
We schillen en snijden de ui en knoflook fijn. De geschilde, gewassen aardappelen en schoongemaakte wortelgroenten snijden we in blokjes.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1 stuk kleinere selderij
2 stuks eieren
4 - 5 stuks aardappelen
2 stuks peterselie
1 blok groentebouillon
3 stuks wortelen
ter garnering peterselieblaadjes
naar smaak majoraan
peper
komijn
zout
knoflook
naar behoefte boter
bloem
Kookinstructies
Verwarm boter in een pan en bak de ui goudbruin, bestuif met bloem, meng en voeg water toe. Voeg de wortelgroenten toe en laat ongeveer 10 minuten koken. Voeg dan de aardappelen, bouillon, komijn toe en kook tot ze gaar zijn.
Een paar minuten voor het eind voegen we knoflook, marjolein en ei toe. Zout, peper en nog 5-10 minuten laten koken.
Serveer de soep met brood, gegarneerd met peterselie.
Wat u nog niet wist over dit recept Dikke aardappelsoep met eieren
Dikke aardappelsoep met eieren is een populair gerecht dat verwarmt en elke zoetekauw blij maakt. Deze voedzame soep wordt bereid met verse aardappelen, uien en wortelen, die tot ze zacht zijn gekookt. Het toevoegen van gekookte eieren geeft het gerecht eiwitten en een romige structuur. Het is heerlijk bestrooid met verse dille of peterselie, wat het een unieke smaak geeft. Dikke aardappelsoep is de ideale keuze voor koude dagen, wanneer we iets heerlijks en verfrissends nodig hebben.