Babiččina bramboračka

De beste aardappelsoep, waar elke familie zijn eigen recept voor heeft. Deze is van mijn grootmoeder.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
8 stks aardappelen
1 stks peterselie
3 stks wortel
1/4 stks selderij
2 handjes verse champignons
8 teentjes knoflook
4 l water
3 eetlepels soepkruiden
2 blokjes bouillonblokjes
3 eetlepels wegenbloem
1 stks laurierblad
8 korrels hele zwarte peper
1/2 theelepel gemalen zwarte peper
3 korrels kruidnagel
3 theelepels majoran
5 eetlepels boter
peterselie of bieslook
Kookinstructies
We reinigen de groenten en paddenstoelen, schillen ze, snijden ze in blokjes, de aardappelen in grotere stukken. We koken alles met laurier, peper, zout en piment totdat het zacht is.
Van boter en bloem maken we een roux. We verwijderen het laurierblad en de piment. We voegen de blokjes bouillon, geperste knoflook, de roux, marjolein toe en koken het nog even door. We smaken de soep af met soepkruiden, gemalen peper en bestrooien met verse peterselieblaadjes.
We serveren grootmoeders aardappelsoep met brood.
Wat u nog niet wist over dit recept Babiččina bramboračka
Babiča's aardappelsoep is een traditionele Tsjechische soep die de harten van vele generaties veroverd heeft. De basis bestaat uit aardappelen, paddenstoelen en verse kruiden, wat een heerlijke en vullende smaak creëert. In veel huishoudens wordt het bereid volgens een familie recept dat van generatie op generatie wordt doorgegeven. De soep is ideaal voor herfst- en winteravonden, wanneer het verzadigt en verwarmt. Elke hap roept herinneringen op aan de kookkunst van grootmoeder en haar liefde voor koken.