Karlovarsche knoedel
We nemen de broodjes, snijden ze in blokjes en laten ze drogen. De gedroogde blokjes laten we weken in melk. We breken de eieren, scheiden het eiwit van de dooiers, waaraan we melk, bloem, fijne nootmuskaat toevoegen en zout. Hieruit kloppen we een beslag. Van de eiwitten kloppen we een sneeuw.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
5 stuks eieren
snufje nootmuskaat
500 ml melk
300 g griesmeel
800 g broodjes of witte broodjes
30 g peterselie
snufje zout
Kookinstructies
Aan de doordrenkte blokjes brood voegen we gehakte verse peterselie en geklukte beslag toe. We mengen alles door elkaar en voegen uiteindelijk voorzichtig het eiwit schuim toe.
Het deeg wikkelen we in folie en vormen het tot dumplings. Vervolgens prikken we op verschillende plaatsen in de folie. We plaatsen ze in kokend water voor ongeveer 20 minuten.
Na het verwijderen pakken we het uit, we kunnen het meteen snijden en serveren.
Wat u nog niet wist over dit recept Karlovarsche knoedel
Karlovarsche knödel is een traditioneel Tsjechisch gerecht, dat wordt gekenmerkt door zijn zachte en luchtige textuur. Het wordt meestal bereid met aardappeldeeg met stukjes brood, eieren en zout. In tegenstelling tot andere knoedels wordt de Karlovarsche knödel gekookt, wat het een specifieke smaak geeft. Het wordt vaak geserveerd als bijgerecht bij vleesgerechten, vooral bij 'svíčková' of gebraden vlees. Deze knödel behoort tot de favoriete gerechten van de Tsjechische keuken en staat bekend om zijn uitstekende combinatie van smaken.