Eierlikeur
Deze heerlijke likeur is een traditionele drank voor het kerstseizoen.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1/2 l melk
1/2 l rum of andere alcohol
5 stuks eidooiers
1/2 stuks vanille
1/4 kg suiker
Kookinstructies
In een pan verwarmt u de melk en voegt u geleidelijk de eidooiers, suiker en vanille toe. Blijf roeren totdat het mengsel dikker wordt. Zet het daarna van het vuur en laat het afkoelen. Meng er dan voorzichtig rum doorheen.
Het zo bereidde likeur goed doorroeren en in flessen gieten.
Voordat we de eierlikeur gebruiken, moeten we deze enkele dagen laten staan.
De likeur kunnen we ofwel puur drinken of toevoegen aan bijvoorbeeld een ijscoupe (zonder alcohol kan het ook voor kinderen worden gemaakt).
Wat u nog niet wist over dit recept Eierlikeur
Eierlikeur, ook bekend als eierpunch, is een populaire alcoholische drank die wordt gemaakt van room, eidooiers, suiker en alcohol, meestal brandewijn of rum. De romige consistentie en zoete smaak maken het ideaal voor de winterperiode en feestelijke gelegenheden. Eierlikeur kan puur, met ijs of als ingrediënt in cocktails worden geserveerd. Velen gebruiken het ook bij het bakken of als topping op desserts. Deze heerlijke drank heeft het hart van vele fijnproevers over de hele wereld veroverd.