Eierlikeur

Eierlikeur
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Deze heerlijke likeur is een traditionele drank voor het kerstseizoen.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

1/2 l melk
1/2 l rum of andere alcohol
5 stuks eidooiers
1/2 stuks vanille
1/4 kg suiker

Kookinstructies

In een pan verwarmt u de melk en voegt u geleidelijk de eidooiers, suiker en vanille toe. Blijf roeren totdat het mengsel dikker wordt. Zet het daarna van het vuur en laat het afkoelen. Meng er dan voorzichtig rum doorheen.

Het zo bereidde likeur goed doorroeren en in flessen gieten.

Voordat we de eierlikeur gebruiken, moeten we deze enkele dagen laten staan.

De likeur kunnen we ofwel puur drinken of toevoegen aan bijvoorbeeld een ijscoupe (zonder alcohol kan het ook voor kinderen worden gemaakt).

Wat u nog niet wist over dit recept Eierlikeur

Eierlikeur, ook bekend als eierpunch, is een populaire alcoholische drank die wordt gemaakt van room, eidooiers, suiker en alcohol, meestal brandewijn of rum. De romige consistentie en zoete smaak maken het ideaal voor de winterperiode en feestelijke gelegenheden. Eierlikeur kan puur, met ijs of als ingrediënt in cocktails worden geserveerd. Velen gebruiken het ook bij het bakken of als topping op desserts. Deze heerlijke drank heeft het hart van vele fijnproevers over de hele wereld veroverd.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.4/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Tsjechisch, Smaken, Dranken
Štítky: Tsjechische keuken, drank, vegetarisch recept

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Eierlikeur.

Reactie toevoegen