Gekookte broodjes in de thuisbakkerij

Gekookte broodjes in de thuisbakkerij
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Eenvoudig recept voor broodknedlíky bereid in de broodmachine.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

1 1/45 l melk
1 stuk ei
2 50 dkg patentbloem
1 stuk oud broodje of bol
1 theelepel zout
1 theelepel gedroogde gist
1 theelepel suiker
naar behoefte zout

Kookinstructies

Kluts het ei in de melk en giet het in de kom van de broodbaker. Snijd het oudere brood in blokjes en voeg ze aan de kom toe. Strooi er bloem overheen. In de linkerhoek voegen we zout toe en in de rechterhoek droge gist met suiker.

Stel de broodbaker in op mengen zonder bakken. (ongeveer 1 uur en 15 minuten).

Als het deeg is gerezen, laten we gezouten water koken.

Neem het deeg eruit en verdeel het in 3 gelijke delen en vorm 3 gelijke rolletjes.

Laat ze even rusten onder een handdoek totdat het water begint te koken.

Plaats de knoedels in de pan en controleer of ze niet aan de bodem van de pan plakken.

Kook 25 minuten. Na 10 minuten koken draaien we de knoedel om.

Haal de gekookte knoedels uit de pan, prik ze door met een vork en snijd ze met draad.

Wat u nog niet wist over dit recept Gekookte broodjes in de thuisbakkerij

Gekookte broodknedlíky zijn een populair gerecht in de Tsjechische keuken, ideaal als bijgerecht bij verschillende vlees- en groentegerechten. Het bereiden ervan in een broodbakmachine is eenvoudig en snel, wat de tijd die je in de keuken doorbrengt, vergemakkelijkt. Je hoeft alleen maar bloem, gist, zout en water te mengen, en de machine zorgt voor het rijzen en koken. Het resultaat zijn luchtige knedlíky die geweldige sauzen absorberen en het gerecht een heerlijke smaak geven. Probeer deze traditionele specialiteit en verrijk je maaltijden met een stukje Tsjechische cultuur.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.7/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Tsjechisch, Bijgerecht
Štítky: Tsjechische keuken, bijgerecht

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Gekookte broodjes in de thuisbakkerij.

Reactie toevoegen