Kadaňse croissants
Kerstgebak.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
chocolade
room 1 stuk vanillesuiker
250 ml melk
2 eetlepels maizena
250 g Gouden Haná
deeg 100 g patentbloem
300 g gemalen walnoten
300 g poedersuiker
2 stuks eieren
Kookinstructies
Van alle ingrediënten voor het deeg maken we een deegbal. Als het deeg te stevig is, voegen we wat vet toe. We laten het deeg ongeveer 30 minuten rusten. Vervolgens rollen we het uit tot ongeveer een halve centimeter en steken we de vorm van croissants uit, waarbij de randen niet puntig mogen zijn, zodat ze niet aanbranden, dus rond.
We plaatsen ze op een bakplaat in de oven op 150°C en bakken ze 20 minuten.
Na het bakken laten we de croissants afkoelen en dan versieren we ze met room, het beste met een spuitzak met een decoratieve punt en voor snellere stijfheid plaatsen we ze in de vriezer. Na het uitnemen dompelen we ze in chocolade.
Voor de room gebruiken we maizena en melk, waarmee we een dikkere pap koken, die we vervolgens laten afkoelen. Ondertussen mengen we het vet met vanillesuiker, waarmee we geleidelijk onze pap opkloppen en zoeten met suiker. We kunnen het ook mengen met cacao of een soort jam, naar onze smaak.
Wat u nog niet wist over dit recept Kadaňse croissants
Kadaňse broodjes zijn traditionele Tsjechische gebakjes die afkomstig zijn uit de stad Kadaň. Deze heerlijke broodjes worden gemaakt van fijn deeg, waaraan vaak chocolade, noten of maanzaad wordt toegevoegd. Ze zijn populair vanwege hun kwetsbaarheid en smaak, die elke liefhebber van zoet gebak zal plezieren. Kadaňse broodjes worden het meest geserveerd bij koffie of thee en zijn een geweldige keuze voor de feesttafel. Hun bereiding is verbonden met tradities en familierecepten die van generatie op generatie worden doorgegeven.