Spinaziesoep met room en ei

We pellen de ui en snijden deze fijn. Vervolgens bakken we hem in een pan met boter. Daarbij voegen we bloem toe en roeren we het door, zodat er een roux ontstaat. Vervolgens voegen we ofwel bouillon of 3/4 liter kokend water met 1 bouillonblokje toe. We brengen het aan de kook en voegen de ontdooide, grofgehakte spinazie toe.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
2 dl slagroom
2 eetlepels boter
gemalen peper
1 stuk ui
2 - 4 stuks eieren
1 pakje diepvriesspinazie
1 blokje bouillon
peterselie
zout
3 eetlepels bloem
Kookinstructies
Kook de soep ongeveer 10 minuten. Voeg de room toe, laat het aan de kook komen en breng op smaak met peper en zout.
Voeg in de afgewerkte soep, die in een bord is geserveerd, hardgekookte, in stukjes gesneden eieren toe. We kunnen de eieren ook loskloppen en ze in de soep laten stollen. Bestrooi tenslotte met gehakte peterselie.
Spinazie kan bijvoorbeeld vervangen worden door broccoli of prei.
Wat u nog niet wist over dit recept Spinaziesoep met room en ei
Spinaziesoep met room en ei is een uitstekende Tsjechische schotel die gezondheid en smaak verbindt. De belangrijkste ingredient is verse spinazie, die rijk is aan ijzer en vitaminen. De soep is romig en zacht, dankzij de room die het gewichtloosheid geeft. Tot slot wordt er gekookt ei aan toegevoegd, wat de voedingswaarde verhoogt en een mooie uitstraling geeft. Dit gerecht is ideaal als voorgerecht of lichte hoofdschotel die niet alleen groentenliefhebbers zal plezieren.