Pikante utopenci

Pikante utopenci
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Recept voor utopence, die we allemaal goed kennen en leuk vinden.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

15 stuks worst (mager)
1,5 kg ui
1 verpakking zuurkool
15 stuks ingelegde pepers
1 pot ge steriliseerde paprika

marine
1 verpakking deko
1 theelepel vegeta
0,5 l azijn
3 eetlepels suiker
2 stuks laurierblad
7 bollen piment
10 bollen hele zwarte peper
1,5 l water

Kookinstructies

Eerst bereiden we de pekel. We koken water met azijn, specerijen en suiker 5 minuten op een laag vuur. Laat de pekel afkoelen. We hebben een vijf liter jar nodig, die we wassen.

Ondertussen schillen we de ui en snijden deze in dunne ringen. We schillen de worstjes en snijden ze langs een kant in, zodat we ze kunnen vullen met de uienringen. Op de bodem van de pot doen we ui en een beetje zuurkool. Daarop leggen we 3 gevulde worstjes. Op de worstjes doen we opnieuw een laag ui, zuurkool en voegen we paprika en pepers toe. We herhalen dit, we doen een laag worstjes, ui, zuurkool, paprika en pepers. We gaan door totdat we alle worstjes gebruikt hebben. De laatste laag is ui met zuurkool.

We zeven de pekel en gieten deze in de voorbereide pot. We laten de inhoud van de pot zakken en vullen de pekel bij totdat alles ondergedompeld is.

Utopenci moeten minstens een week rijpen.

Wat u nog niet wist over dit recept Pikante utopenci

Pikante utopenci zijn een populair Tsjechisch gerecht, dat bestaat uit ingelegde worstjes, vaak geserveerd met ui en azijn. Dit gerecht is typisch door zijn krachtige smaak, die wordt versterkt door specerijen en chili. Utopenci worden meestal geconsumeerd als hapje bij bier en zijn perfect voor picknicks of feesten. De bereiding is eenvoudig en snel, wat het een populaire keuze maakt voor veel thuiskoks. Deze specialiteit brengt een stukje Tsjechische cultuur en traditie naar elk tafel.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.3/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Tsjechisch
Štítky: Tsjechische keuken, voorgerecht

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Pikante utopenci.

Reactie toevoegen