Aardappelsalade met mayonaise
Broodbeleg.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
5 stuks gesteriliseerde augurken
250 ml mayonaise
5 stuks aardappelen met schil gekookt
1 stuk ui
2 stuks hardgekookte eieren
1 eetlepel mosterd
naar smaak gemalen peper
zout
Kookinstructies
We spoelen de aardappelen en koken ze met schil, en na het afkoelen raspen we ze grof. Evenzo raspen we de ingemaakte komkommers. De gepelde ui snijden we fijn en in een schaaltje bereiden we ook hardgekookte eieren, die we grof raspen.
We doen alles in een grotere kom, waar we de aardappelen zouten, peperen, de komkommers, mayonaise en mosterd toevoegen. Daarbovenop voegen we de in het schaaltje voorbereide eieren toe en mengen de salade goed door. En zoals dergelijke salades graag hebben, zetten we het in de koelkast en laten we het rusten en afkoelen.
We smeren de salade op broodjes.
Wat u nog niet wist over dit recept Aardappelsalade met mayonaise
Aardappelsalade met mayonaise is een heerlijk gerecht dat het hele gezin zal aanspreken. De belangrijkste ingrediënten zijn gekookte aardappelen, die fijn worden gedrukt en gemengd met mayonaise, uien en smaakmakers naar keuze. Deze salade is geweldig op vers brood, gebak of als onderdeel van belegde broodjes. De romige consistentie en milde smaak maken het ideaal voor gelegenheden zoals verschillende feesten of bijeenkomsten met vrienden. Bovendien is het snel en gemakkelijk te bereiden, waardoor het een praktische keuze is voor elk huishouden.