Gezonde pannenkoeken met kaneel en appels

Gezonde pannenkoeken met kaneel en appels
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 25 minuten
Porties: 10

Recept voor pannenkoeken geven we deze keer in de variant met appels en kaneel. De magie van dit recept, dat verborgen zit in het beslag, tilt dit recept voor pannenkoeken naar een nieuw niveau. Het is namelijk een gezonde variant van dit geliefde gerecht. Dit recept voor pannenkoeken, of beter gezegd zijn beslag voor pannenkoeken, is gemaakt van spelt- en boekweitmeel. En als je deze gezonde en luchtige pannenkoeken vult met gebakken appeltjes en kaneel, geloof me, zelfs sombere koude avonden krijgen nieuwe energie en een nieuw licht, omdat de pannenkoeken op je tong smelten. Bovendien ruikt dit recept voor pannenkoeken met kaneel en appels heerlijk, zodat het hele huis op de hoogte is van je kooksucces. Dus ga ervoor, en ik hoop dat je recept voor pannenkoeken een succes wordt. Eet smakelijk!

Ingrediënten en wat u nodig heeft

70 g witte boekweitbloem, fijn
110 g fijne speltbloem
3× ei
500 ml halfvolle melk
zout
VOOR DE VULLING
4× middelgrote appel
2 eetlepels boter
1 eetlepel honing
2 theelepels gemalen kaneel

Kookinstructies

Meng eerst in een grote kom de boekweitmeel en speltmeel, eieren, melk en een beetje zout. Laat het beslag daarna 10 minuten rusten.

Was ondertussen de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in stukjes. Verhit 2 eetlepels boter in een geschikte pan en bak de appels ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur.

Zet het vuur uit, voeg de honing toe en voeg kaneel toe. Roer goed door.

Neem een tweede pan (een anti-aanbakpan) en bak de pannenkoeken geleidelijk op middelhoog vuur zoals je ze lekker vindt. Van het beslag kunnen ongeveer 10 pannenkoeken worden gebakken.

Vul de nog warme pannenkoeken met appels en serveer ze.

Wat u nog niet wist over dit recept Gezonde pannenkoeken met kaneel en appels

Deze heerlijke pannenkoeken zijn niet alleen smakelijk, maar ook gezond. Ze zijn bereid met volkorenmeel en bevatten een zachte vulling met appel en een snufje kaneel, die een zoete geur en geweldige smaak aan de pannenkoeken geeft. Ze dienen als een geweldig ontbijt of dessert. U kunt ze aanvullen met uw favoriete yoghurt of noten. Met deze pannenkoeken geniet u van een voortreffelijk gerecht zonder compromissen op het gebied van gezondheid en een opkikker voor uw dag.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.4/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Tsjechisch, Smaken, Desserts, Goodies, Hoofdgerecht, Gebak, Fruitig, Pannenkoeken, Voor kinderen, Ontbijt
Štítky: Tsjechische keuken, voorgerecht, snoep, babyvoeding, dessert, hoofdgerecht, dessert, Andere keukens, voorgerecht, bijgerecht, vegetarisch recept

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Gezonde pannenkoeken met kaneel en appels.

Reactie toevoegen