Paaslam
In een kom mengen we alle ingrediënten samen en kneden we een gladde deeg. Ondertussen vetten we de lamvorm in met boter en bestuiven we deze met bloem. Vervolgens gieten we het deeg erin.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
3 stuks eieren
1 stuk vanillesuiker
1 kop medium tarwebloem
2 eetlepels rum
1 stuk bakpoeder
1 kop fijn tarwebloem
1 kop melk
1 kop suiker kristal
naar behoefte rozijnen
chocoladeglazuur
Kookinstructies
We plaatsen het lammetje in de voorverwarmde oven op 200°C en bak het ongeveer 45 minuten. Na het bakken kloppen we het lammetje voorzichtig uit de vorm.
We versieren het naar eigen fantasie, bijvoorbeeld door het te besprenkelen met chocoladesaus en met rozijnen ogen voor het lammetje te maken.
Wat u nog niet wist over dit recept Paaslam
Het Paaslam is een traditionele Tsjechische dessert dat tijdens de paasfeesten wordt gebakken. Deze cake heeft de vorm van een lam, dat Christus symboliseert, en is meestal gemaakt van biscuitdeeg of deeg voor bisschopsbrood. Traditioneel wordt het versierd met poedersuiker en soms met kleurrijke suikerdecoraties. Tijdens familiefeestjes wordt het geserveerd als een zoete afsluiting die de vreugde van Pasen versterkt. Dit gerecht heeft ook een sterke emotionele en culturele betekenis, en verbindt generaties aan de feesttafel.