Eierdooiersluim
Topping voor kerstkoekjes.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
100 g poedersuiker
2 st eidooiers
- rum
Kookinstructies
Zeef de poedersuiker. Klop de eidooiers met de rum en juist deze suiker tot de glazuur mooi glanzend en glad is.
Als de glazuur te dun is, verdik het dan met nog wat suiker.
Wat u nog niet wist over dit recept Eierdooiersluim
Eigeleierglazuur is een populaire desserttopping die vaak wordt gebruikt op zoete gebakjes en taarten. De basis bestaat uit eidooiers, suiker en meestal ook citroensap, die samen tot een fijne, gladde consistentie worden geklopt. Deze glazuur heeft een aangenaam zoete smaak en bevat een rijke gouden kleur die gerechten een aantrekkelijke uitstraling geeft. Eigeleierglazuur wordt het vaakst gebruikt op taarten, speculaas of als versiering voor traditionele zoetigheden. De bereiding is snel en eenvoudig, wat het een populaire keuze maakt voor thuiskoks.