Eierdooiersluim

Eierdooiersluim
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Topping voor kerstkoekjes.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

100 g poedersuiker
2 st eidooiers
- rum

Kookinstructies

Zeef de poedersuiker. Klop de eidooiers met de rum en juist deze suiker tot de glazuur mooi glanzend en glad is.

Als de glazuur te dun is, verdik het dan met nog wat suiker.

Wat u nog niet wist over dit recept Eierdooiersluim

Eigeleierglazuur is een populaire desserttopping die vaak wordt gebruikt op zoete gebakjes en taarten. De basis bestaat uit eidooiers, suiker en meestal ook citroensap, die samen tot een fijne, gladde consistentie worden geklopt. Deze glazuur heeft een aangenaam zoete smaak en bevat een rijke gouden kleur die gerechten een aantrekkelijke uitstraling geeft. Eigeleierglazuur wordt het vaakst gebruikt op taarten, speculaas of als versiering voor traditionele zoetigheden. De bereiding is snel en eenvoudig, wat het een populaire keuze maakt voor thuiskoks.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.1/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Tsjechisch, Smaken, Zoetwaren, Desserts, Glazuur, Kerstgerecht
Štítky:

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Eierdooiersluim.

Reactie toevoegen