Babiččina rajská
Heerlijke saus van ingemaakte tomaten.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
4 theelepels tijm
1 glasje ingelegde tomaten
3 eetlepels gewone bloem
1 stuk tomatenpuree
1 stuk ui
4 bessen hele zwarte peper
4 bessen piment
3 eetlepels reuzel
1 bekertje kookroom
10 blokjes suiker
2 stuks laurierblad
naar smaak zout
suiker
azijn
Kookinstructies
Schil de ingelegde tomaten en laat ze uitlekken. Bewaar de vocht van de tomaten. De tomaten kunnen zowel zelfgemaakt als gekocht zijn.
Doe watjesvet in een diepe pan en voeg 10 theelepels suiker toe. Roer totdat er karamel ontstaat. Voeg de tomaten toe en meng. Bereid je voor op een spetterend effect zodra je ze toevoegt. Dek snel af.
Na een tijdje koken voegen we de fijngehakte ui, tijm, pimento, hele peperkorrels en laurierblad toe. Dek af en stoof totdat alles zacht is. Giet geleidelijk het vocht van de tomaten erbij. Zodra de tomaten zacht zijn, verwijderen we de specerijen en mixen alles, het beste met een staafmixer. Voeg de tomatenpuree toe en breng op smaak met azijn, suiker en zout. Als je zuurzoete vloeistof van zelfgemaakte tomaten gebruikt, is het niet nodig om op smaak te brengen. Meng een beetje bloem door de room en voeg dit als laatste toe aan grootmoeders tomatensoep. Proef en breng eventueel verder op smaak.
Serveer met broodknödel en vlees, of eventueel met gevulde paprika's, zoals we gewend zijn.
Wat u nog niet wist over dit recept Babiččina rajská
Oma's tomatensaus is een traditioneel Tsjechisch gerecht dat elke liefhebber van de huiselijke keuken zal plezieren. Deze heerlijke saus wordt bereid van tomaten, uien en specerijen, vaak verrijkt met gehaktballen of rundvlees. De hoge combinatie van smaken en aroma's brengt herinneringen terug aan oma's pannen vol liefde en zorg op het bord. Het wordt meestal geserveerd met knoedels of rijst, wat het een ideaal gerecht maakt voor gezinslunches. Oma's tomatensaus is gewoon een klassieker die nooit teleurstelt.