Glühwein
Giet een beetje water, ongeveer 2 cm, in de pan. Voeg daar suiker, kruidnagel en kaneel aan toe.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
3 stuks kaneelstokken
4 eetlepels rietsuiker
1 l rode wijn
4 stuks kruidnagel
2 schijven citroen
ter versiering citroen
Kookinstructies
We voegen de gewassen schijfjes citroen toe en brengen het aan de kook. Laat het ongeveer 10 minuten koken.
Daarna gieten we de wijn erbij. We verwarmen het totdat er schuim begint te vormen. Het mag niet koken, omdat de alcohol door het koken verdampt.
We schenken het in glazen kopjes versierd met een schijfje citroen en serveren het heet.
Wat u nog niet wist over dit recept Glühwein
Glühwein, ook bekend als glühwein, is een populaire winterdrank die ontstaat door rode wijn te verwarmen met de toevoeging van specerijen en andere ingrediënten. De belangrijkste ingrediënten zijn kaneel, kruidnagel, sinaasappelschil en suiker, wat een heerlijke en aromatische smaak creëert. Deze warme drank wordt vaak geserveerd op kerstmarkten en sociale evenementen, waar het je verwarmt op koude dagen. Glühwein wordt meestal geserveerd in keramische of glazen mokken en gaat vergezeld van een kerststemming en fijne momenten met vrienden en familie.