Glühwein

Glühwein
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Giet een beetje water, ongeveer 2 cm, in de pan. Voeg daar suiker, kruidnagel en kaneel aan toe.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

3 stuks kaneelstokken
4 eetlepels rietsuiker
1 l rode wijn
4 stuks kruidnagel
2 schijven citroen
ter versiering citroen

Kookinstructies

We voegen de gewassen schijfjes citroen toe en brengen het aan de kook. Laat het ongeveer 10 minuten koken.

Daarna gieten we de wijn erbij. We verwarmen het totdat er schuim begint te vormen. Het mag niet koken, omdat de alcohol door het koken verdampt.

We schenken het in glazen kopjes versierd met een schijfje citroen en serveren het heet.

Wat u nog niet wist over dit recept Glühwein

Glühwein, ook bekend als glühwein, is een populaire winterdrank die ontstaat door rode wijn te verwarmen met de toevoeging van specerijen en andere ingrediënten. De belangrijkste ingrediënten zijn kaneel, kruidnagel, sinaasappelschil en suiker, wat een heerlijke en aromatische smaak creëert. Deze warme drank wordt vaak geserveerd op kerstmarkten en sociale evenementen, waar het je verwarmt op koude dagen. Glühwein wordt meestal geserveerd in keramische of glazen mokken en gaat vergezeld van een kerststemming en fijne momenten met vrienden en familie.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.1/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Tsjechisch, Smaken, Cocktail, Dranken, Fruitig, Kerstgerecht
Štítky: Tsjechische keuken, drank, vegetarisch recept

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Glühwein.

Reactie toevoegen