Thuisgebakken chips
We schillen en wassen de aardappelen. We nemen een dunschiller en snijden daarmee dunne plakjes.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
naar smaak gemalen paprikapoeder
zout
naar behoefte aardappelen
olie om in te bakken
Kookinstructies
Verhit olie in een pan, zodat de aardappelschijfjes erin kunnen dobberen. Bak ze goudbruin en leg ze na het bakken op een servet om uit te lekken.
Na het uitlekken doen we de aardappelschijfjes in een kom, voegen we zout toe en mengen we het. Het is ook mogelijk om paprika te gebruiken door middel van paprikapoeder.
Wat u nog niet wist over dit recept Thuisgebakken chips
Zelfgemaakte chips zijn een geweldige lekkernij die je gemakkelijk thuis kunt bereiden. Je hoeft alleen maar de aardappelen te schillen en in dunne plakjes te snijden, die je vervolgens in olie kunt bakken of in de oven kunt bakken voor een gezondere variant. Ze onderscheiden zich door hun knapperigheid en je kunt ze op smaak brengen naar jouw voorkeur – met zout, kruiden of specerijen. Ze zijn ideaal als tussendoortje of als bijgerecht bij verschillende maaltijden. Zelfgemaakte chips zullen je vrienden en familie verbazen en worden een favoriete snack die je leuk vindt!