Geroosterde eend
Recept voor gebraden eend behoort tot de eenvoudigere, hoewel veel mensen het tegenovergestelde denken. Absoluut perfect recept voor gebraden eend bieden wij hier aan, want het is een recept met een totaal primitieve werkwijze, ingrediënten zoals saffraan en een vrij eenvoudige methode, waarin niet de arbeidsintensiteit de grootste rol speelt, maar de tijd. Gebraden eend is een van de maatstaven van de lokale keuken, maar velen van ons hebben dit recept geclassificeerd als feestelijk en daardoor ook als ingewikkeld. Probeer zelf te ontdekken dat het recept voor gebraden eend eerder een ongecompliceerd culinaire avontuur is dan een zware opgave en daarmee spot. We zouden liever zeggen dat het dringende knorren verandert in tevreden gerommel. Dus laten we beginnen – gebraden eend en zijn recept hieronder.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1 stuk eenden
1 theelepel komijn
1 eetlepel zout
Kookinstructies
Was de eend eerst grondig met koud water. Droog af en zout goed, een derde van het zout in de eend. Vergeet de karwij niet. Plaats de eend daarna in een braadpan die net iets groter is dan de eend zelf en dek af met een deksel.
Bak op 120 graden Celsius gedurende 5–6 uur, zonder uit nieuwsgierigheid in de braadpan te kijken. Dat hoeft niet, de eend blijft daar wel. Als je na de verstreken tijd, die echter ongeveer is, vindt dat de huid niet genoeg gaar is, verwijder dan het deksel, verhoog de temperatuur en laat de huid goed bruin worden.
Wat u nog niet wist over dit recept Geroosterde eend
Geroosterde eend is een traditioneel Tsjechisch gerecht, vaak geassocieerd met belangrijke gebeurtenissen en feestdagen. De bereiding van eend bestaat uit het goed zouten, kruiden met karwijzaad en het daaropvolgende langzaam roosteren, zodat het vlees sappig en de huid krokant is. Het wordt typisch geserveerd met knoedels, rode kool en een saus van het braadvocht. Een belangrijk onderdeel van dit gerecht is niet alleen de bereiding zelf, maar ook de kwaliteit van de ingrediënten. Geroosterde eend is het hele jaar door populair, maar de geur en smaak zijn vooral een genot in de koudere maanden. Het smaakt heerlijk met bier of wijn.