Siroop en limonade van vlierbloesem
Geweldige, heerlijke limonade en siroop. Probeer het.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1 snufje citroenzuur
0,5 kg suiker - kristalsuiker
10 stuks bloemen - vlierbloesem
1 stuk grote citroen
5 l water
Kookinstructies
In een pan doen we suiker en water. We brengen het aan de kook. We zetten het even van het vuur. Dan voegen we de in schijfjes gesneden citroen en de bloemen toe. We leggen het opzij en na 48 uur is de limonade klaar.
Het is ook mogelijk om siroop te maken.
Giet eerst water in de pan en breng het aan de kook. Laat het gekookte water iets afkoelen.
Giet het in een grote fles, bijvoorbeeld van augurken.
Voeg een snufje citroenzuur toe. Verzoet het. Roer het door. Voeg stukjes citroen toe.
Voeg de bloemen van de vlierbloesem toe. Leg het opzij. Roer regelmatig. Na zeven dagen zeef je de siroop.
Bij het serveren kun je het naar eigen keuze met water verdunnen en genieten.
Wat u nog niet wist over dit recept Siroop en limonade van vlierbloesem
Vlierbessiroop en limonade zijn populaire dranken, vooral tijdens de zomermaanden. Vlierbessiroop wordt bereid van de bloemen van de zwarte vlier, die worden gekookt en vervolgens worden gemengd met suiker en citroensap. Deze siroop wordt dan gebruikt als basis voor het maken van verfrissende vlierbessenlimonade. Je hoeft alleen water, ijs en schijfjes citroen toe te voegen. Behalve dat ze lekker zijn, zijn ze ook rijk aan vitamine C en kunnen ze aangenaam verfrissen. Probeer ze als een natuurlijke vervanging voor commerciële limonades en geniet van de huisgemaakte smaak.