Franse aardappelen

Franse aardappelen
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 45 minuten
Porties: 4

Recept voor Franse aardappelen vereist slechts een paar ingrediënten en is daardoor redelijk eenvoudig. De basisgrondstof, aardappelen, moet met de schil worden gekookt en het is ideaal om kooktype A te gebruiken, kooktype B is minder geschikt. Andere dingen die je besluit te gebruiken voor recept voor Franse aardappelen, moeten alleen je passie voor verschillende smaken leiden. Meestal wordt er wat vleeswaar aan de gegratineerde aardappelen toegevoegd, meestal in de vorm van gerookt vlees. Recept voor Franse aardappelen komt ook niet zonder eieren en een eierrecept, dat het lichaam van de smaak creëert. Sommigen voegen ook geraspte kaas aan het gerecht toe. Wanneer je voor deze variant kiest, rasp de kaas voor Franse aardappelen pas 10–15 minuten voordat je het uit de oven haalt. Recept voor Franse aardappelen bieden we aan in standaarduitvoering. Soms is het natuurlijk wenselijk om het recept aan te passen aan je smaakvoorkeuren. Dus laten we aan de slag gaan!

Giet de afgegoten en gedroogde aardappelen in een kom, waar de gekruide room met kaas is. Klop de eieren en meng goed.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

1 kg aardappelen
400 ml slagroom
500 g kaas (emmentaler, gekruid)
1 ei
muskaatnoot
peper
boter om in te vetten
2 teentjes knoflook
bieslook

Kookinstructies

Kook de aardappelen, pel ze en snijd ze in plakken. Doe ze in een kom met koud water, zodat de aardappelen niet zwart worden.

Schenk de room in een kom. Voeg zout en peper toe. Voeg een snufje nootmuskaat en geraspte kaas toe.

Vet een ovenschaal in met boter en geperste teentjes knoflook en doe de aardappelen met de room erin. Bak op 140 graden Celsius gedurende ongeveer 45 minuten. Verhoog de temperatuur de laatste 10 minuten naar 200. Je kunt het garneren met gehakte bieslook.

Wat u nog niet wist over dit recept Franse aardappelen

Franse aardappelen zijn een populair gerecht in de Tsjechische keuken, geïnspireerd door de Franse gastronomie. Dit gerecht bestaat uit lagen gekookte aardappelen, meestal afgewisseld met verschillende soorten ingrediënten, zoals vleeswaren, uien en eieren. Alles wordt vervolgens overgoten met room en in de oven gebakken. Franse aardappelen zijn populair om hun vullendheid en rijke smaak. Ze kunnen worden geserveerd als hoofdgerecht of als bijgerecht. Velen voegen ook kaas toe voor een intensere smaak. Dit gerecht is eenvoudig te bereiden en wordt vaak thuis in het hele land gemaakt.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.6/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Tsjechisch, Hoofdgerecht, Voor kinderen, Roomsauzen, Gebakken aardappelen en pasta
Štítky: aardappelen, Tsjechische keuken, babyvoeding, hoofdgerecht, Andere keukens, kaas

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Franse aardappelen.

Reactie toevoegen