Nederlands gekruide kotelet

Nederlands gekruide kotelet
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 60 minuten
Porties: 4

Recept voor een Hollandse schnitzel ofwel "holanďák" behoort tot de verboden geneugten. Er is namelijk veel vet en olie voor nodig, die er gewoon vanaf moeten spetteren. Recept voor een Hollandse schnitzel is eigenlijk gemalen vlees met kaas, dat in een krokante panering is gewenteld. Recept voor een Hollandse schnitzel kan worden geserveerd met aardappel-jonkelpuree, gewone aardappelpuree of 's avonds koud gewoon zo. Recept voor een Hollandse schnitzel is absoluut niet voor de gezondheidsfanaten en voor degenen die altijd op gezonde voeding letten. Tegelijkertijd is het echter niets ingewikkelds, en (zonder belediging) genieten vooral mannen van dit recept voor holanďák. Een stevige recept voor een Hollandse schnitzel presenteren we je hier.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

600 g gemalen vlees (bij voorkeur een mix van rundvlees en varkensvlees)
120 g kaas (bijvoorbeeld Gouda of Edam, 45%)
zout, peper
2 stuks eieren
peterselie
gekookte aardappelen met boter om te serveren
olie om in te frituren

Kookinstructies

Meng het gekoelde gemalen vlees met geraspte kaas, zout, peper, eieren en gehakte peterselie.

Vorm van het mengsel burgers, die je in bloem, eieren en paneermeel wentelt.

Je kunt de Hollandse schnitzel aan beide kanten goudbruin bakken in de pan, of je kunt de Hollandse schnitzel in de oven op 160 graden Celsius zetten.

Laat ze uiteindelijk nog ongeveer 10 minuten in de oven doorgaren.

Wat u nog niet wist over dit recept Nederlands gekruide kotelet

De Hollandse schnitzel is een populair Tsjechisch gerecht, dat bestaat uit gemalen vlees gemengd met kaas, vaak Edammer. De mix wordt gevormd tot een schijf en wordt gepaneerd in een drievoudige coating - bloem, ei en paneermeel. In de pan wordt de schnitzel goudbruin gebakken. Het smaakt heerlijk met een aardappelbijgerecht of salade. De oorsprong van de naam "Hollands" is niet eenduidig, maar de schnitzel heeft grote populariteit verworven in de Tsjechische keuken dankzij de eenvoudige bereiding en heerlijke smaak.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.7/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Tsjechisch, Hoofdgerecht, Rundvlees, Gehaktballen, Gehakt, Varkensvlees
Štítky: Tsjechische keuken, hoofdgerecht, Nederlandse keuken, rundvlees, gehakt, varkenshaas

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Nederlands gekruide kotelet.

Reactie toevoegen