Traditionele kerst punch

Traditionele kerstdrank.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
250 ml wijn
350 ml water
1/2 stuks citroen
60 ml rum
1 stuk sinaasappel
150 g suiker
Kookinstructies
We doen suiker in het water in de pan, persen het sap uit de helft van de citroen en de sinaasappel en koken het.
Voeg wijn met rum toe. Net als bij glühwein verwarmen we het alleen, anders zou de alcohol verdampen.
We gieten de punch in theeglazen en versieren met een schijfje citroen. We drinken het warm.
Wat u nog niet wist over dit recept Traditionele kerst punch
Traditionele kerstpunch is een populaire drank die vooral tijdens de kerstperiode aan het begin van de winterfeesten wordt geserveerd. De basis is rode of witte wijn, die samen met specerijen zoals kruidnagel, kaneel en steranijs wordt verwarmd. Vaak worden er ook citrusvruchten zoals sinaasappels en citroenen aan toegevoegd voor een verfrissende smaak. Punch wordt meestal heet geserveerd en is ideaal om je op te warmen in de koude winteravonden. Deze drank verbindt fijne momenten met familie en vrienden tijdens de feestelijke sfeer.