Bokaal knedlíky
![Bokaal knedlíky](/i/bokaal-knedliky.jpg)
Van de eieren scheiden we na het breken de dooiers en het eiwit. Snijd de broodjes in kleine blokjes. Klop het eiwit stijf.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1 kopje melk
1 kopje grove bloem
2 stuks eieren
2 stuks broodjes
1 theelepel zout
naar behoefte olie om in te vetten
Kookinstructies
We nemen een kom, doen er een kop meel in, voegen een kop melk toe, voegen de dooiers en zout toe. We mengen alles goed door elkaar en voegen de in stukjes gesneden broodjes toe. We vouwen het opgeklopte eiwit door het zo bereide beslag.
We bereiden 4 kopjes voor, die we met olie invetten en vullen tot 3/4. We plaatsen ze in een pan met water, zodat de kopjes niet meer dan de helft ondergedompeld zijn. We dekken de pan af en koken 30-35 minuten. We halen de kopjes eruit en laten ze een tijdje afkoelen, keren ze om en kunnen ze snijden.
De dumplings zijn uitstekend als bijgerecht bij elke saus.
Wat u nog niet wist over dit recept Bokaal knedlíky
Kopfknoedels zijn een populair traditioneel gerecht uit de Tsjechische keuken. Dit eenvoudige recept maakt een snelle bereiding van luchtige knoedels mogelijk, die perfect passen als bijgerecht bij sauzen, vlees of zelfs goulash. De voorbereiding van kopfknoedels bestaat uit het mengen van ingrediënten zoals bloem, gist, melk en eieren, die vervolgens in water worden gekookt. Door hun veelzijdigheid kunnen ze worden gekruid met kruiden of geserveerd met verschillende sauzen, wat hen een populaire keuze maakt op Tsjechische tafels.