Groene asperges met hollandaisesaus

Groene asperges met hollandaisesaus
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Kooktijd: 30 minuten
Porties: 2

Groene asperges met hollandaisesaus behoren tot de basisbouwstenen van de gastronomische wereld. In de lente begint het aspergeseizoen en dat mag je absoluut niet missen. De combinatie van verse, bij voorkeur lokale asperges met een eenvoudige, maar verfijnde hollandaise saus is bijna Michelin-sterwaardig. Groene asperges met hollandaisesaus maak je eenvoudig, echter de bereiding moet precies worden nageleefd. Asperges smaken het beste licht geroosterd, maar je kunt ze ook heel kort koken in water of stomen.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

500 g groene asperges met middelgrote stelen
1 eetlepel extra vierge olijfolie
zout
versgemalen peper
1 stuk eidooier
1 en 1/2 theelepel citroensap
1 snufje cayennepeper
55 g gesmolten boter
1 snufje zout

Kookinstructies

Snijd eerst de taaie uiteinden van de aspergestelen af, op de plek waar ze nog goed buigen, en verwarm de oven voor op 230 °C.

Leg de asperges in een ondiepe ovenschaal of op een bakplaat. De toppen moeten naar het midden van de schaal wijzen en de uiteinden naar buiten, omdat ze aan de randen sneller gaar zijn. Ze hebben ongeveer 10 minuten nodig; schud de asperges halverwege een beetje zodat ze gelijkmatig garen.

Ga nu aan de slag met de hollandaisesaus. Mix het eigeel, citroensap en cayennepeper kort, laat de mixer op een lage stand draaien en voeg de boter toe totdat er een gladde, romige saus ontstaat. Als de saus te dik lijkt, voeg dan een beetje lauw water toe. Vergeet niet te proeven en eventueel wat zout toe te voegen.

Groene asperges met hollandaisesaus serveer met gemalen peper en warme saus. Eet smakelijk!

Wat u nog niet wist over dit recept Groene asperges met hollandaisesaus

Groene asperges met hollandaisesaus is een heerlijk gerecht dat de fijne smaak van groene asperges perfect combineert met een rijke, romige saus. Asperges, als seizoensgroente, zijn rijk aan vitaminen en mineralen, wat ze een gezonde keuze maakt. Hollandaisesaus, gemaakt van boter, eidooiers en citroensap, geeft het gerecht een delicate en evenwichtige smaak. Deze combinatie is ideaal als voorgerecht of lichte hoofdmaaltijd. Bij het serveren is het goed om het gerecht te garneren met versgemalen peper of bieslook voor een smaakversterking.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.7/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Tsjechisch, Smaken, Sauzen, Voorgerecht, Ontbijt, Bruiloft, Vegetarisch, Groente
Štítky: Tsjechische keuken, asperges, hollandaisesaus, voorgerecht, Groenten, groene asperges

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Groene asperges met hollandaisesaus.

Reactie toevoegen