Paasgehakt met ei
Paasgehakt met ei behoort tot de populairste recepten voor Pasen. Veel mensen zijn gewend om tijdens deze feestdagen vooral zoete gerechten te eten. Paasgehakt valt hier natuurlijk buiten, en dat maakt het voor veel mensen interessant. Het recept voor paasgehakt is niet zo moeilijk, elke gemiddeld begaafde kok zou het moeten kunnen maken. Als je indruk wilt maken op familie of vrienden, kun je in plaats van gekocht gemalen vlees je eigen vlees gebruiken, dat je zelf maalt en waarvan je zelf de verhoudingen van rundvlees en varkensvlees beslist. Wist je bijvoorbeeld dat vlees vroeger echt werd gehakt voor gehakt, wat veel meer werk was? En dat gehakt in de middeleeuwen een luxegerecht was, dat alleen door de hogere sociale klassen werd genuttigd? Maar nu is het 21e eeuw en paasgehakt is toegankelijk voor iedereen die niet lui is en die graag geniet van goed eten.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
300 g gemalen vlees
1 ei
1 theelepel oregano
1 ui
3 teentjes knoflook
1/2 theelepel gemalen komijn
100 ml melk
2 sneden toastbrood
zout
peper
2 hardgekookte eieren
Kookinstructies
Kook eerst 2 eieren hard en verwarm de oven voor op 180 °C.
Snijd het toastbrood in kleine blokjes. Doe ze in een kom en giet er warm melk overheen. Laat het brood goed doordrenken.
Nu is het tijd voor het vlees. Werk het ei, de fijngehakte ui en knoflook, de marjolein en komijn door het vlees. Vergeet niet te zouten en te peperen.
Verwerk het door melk doordrenkte brood en het gekruide vlees tot een compacte massa. Je handen zijn het beste gereedschap. Voeg eventueel nog wat zout of peper toe.
Rol of spreid het vlees uit op een stuk en leg de hardgekookte eieren achter elkaar. Rol het geheel op in de vorm van een gehakt. Maak je geen zorgen, het klinkt ingewikkelder dan het in werkelijkheid is.
De oven is voorverwarmd op 180 °C. Zet de gehakt op een bakplaat en bak deze, afgedekt met aluminiumfolie, ongeveer 1 uur. Verwijder daarna de folie en maak een krokant korstje.
Wat u nog niet wist over dit recept Paasgehakt met ei
Paasgehaktbal met ei is een traditioneel gerecht dat tijdens de paasfeesten wordt bereid. De basis is gehakt vlees, dat gekruid wordt en gemengd met andere ingrediënten, zoals uien, knoflook of specerijen. In het midden worden hardgekookte eieren geplaatst. De gehaktbal wordt in de oven gebakken totdat hij een gouden korst heeft. Bij het serveren wordt hij in plakken gesneden, waardoor het unieke uiterlijk met de eieren binnenin zichtbaar wordt. Dit gerecht is populair, niet alleen om zijn smaak, maar ook vanwege de esthetische uitstraling die de tradities en gastvrijheid van Pasen oproept.