Koolsoep

Koolsoep
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

We verkennen de kool, verwijderen de harde delen en snijden deze in reepjes. De gepelde uien en knoflook snijden we fijn en de schoongemaakte, geschilde wortel, selderij en aardappelen snijden we in kleine blokjes.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

250 g kool
1 stk ui
0,5 theelepel komijn
2 eetlepels boter
1 snufje gemalen zwarte peper
1 theelepel zout
1 stk kleine selderij
1 stk wortel
500 g aardappelen
2 teentjes knoflook
1,5 l groentebouillon

Kookinstructies

In een pan met gesmolten boter bakken we de ui, knoflook, wortel en selderij. Na een paar minuten voegen we de aardappelen toe, voegen zout en peper toe en bakken zo'n 5 minuten door.

Ondertussen hebben we groentenbouillon bereid, die we bij het mengsel met aardappelen gieten. We voegen de helft van de gesneden boerenkool, komijn toe en laten koken tot de aardappelen zacht zijn. Dan nemen we een staafmixer en mixen alles. We voegen de rest van de boerenkool toe, voegen zout toe en koken nog even door.

De afgewerkte soep kunnen we direct serveren.

Wat u nog niet wist over dit recept Koolsoep

Boerenkoolsoep is een traditioneel gerecht dat wordt gekenmerkt door een rijke smaak en gezonde ingrediënten. De belangrijkste ingredient is boerenkool, die de soep zijn kenmerkende groene kleur en voedingswaarde verleent. Naast boerenkool worden vaak aardappelen, wortels en specerijen toegevoegd, wat de smaak verrijkt. Deze soep is populair, niet alleen in de wintermaanden wanneer het verwarmt, maar ook vanwege zijn detox-effecten. Boerenkoolsoep is niet alleen smakelijk, maar ook vullend, en wordt daarom vaak geserveerd als hoofdgerecht. Probeer het op smaak te brengen met gerookt vlees of worst voor een sterker aroma.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.4/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Tsjechisch, Soepen, Vegetarisch, Groente
Štítky: Tsjechische keuken, soep, vegetarisch recept

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Koolsoep.

Reactie toevoegen