Plzeňse rozpeky

Plzeňse rozpeky
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

We beginnen met het bereiden van het zuurdesem bestaande uit een beetje melk, gist en suiker. Daarnaast mengen we de melk met de eidooiers.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

deeg 1 blokje gist
2 stuks eidooier
250 g zelfrijzende bloem
1 theelepel zout
10 dkg gesmolten boter
250 g witte bloem
200 ml melk
1 theelepel suiker
lauw melk
voor bestrijken reuzel

Kookinstructies

Vo de kom met bloem voegen we de al gegiste zuurdesem, losgeklopte dooiers met melk, gesmolten boter en zout toe. We kneden het deeg en laten het op een warme plek rijzen.

We bereiden een bakplaat voor met bakpapier. Van het gerezen deeg vormen we nu onze bolletjes, die we na het plaatsen op de bakplaat platdrukken. Het zou ons ongeveer 6 bolletjes moeten opleveren. Zo laten we ze nog even rijzen.

We smelten een beetje reuzel, bestrijken de gerezen bolletjes ermee en plaatsen ze in de oven op 180°C. We bakken ze gedurende ongeveer 40 minuten.

We serveren als bijgerecht bij vlees en groenten.

Wat u nog niet wist over dit recept Plzeňse rozpeky

Plzeňse rozpeky zijn een traditioneel Tsjechisch gerecht dat afkomstig is uit Plzeň. Deze specialiteit bestaat uit zacht brood dat in de lengte is doorgesneden en gevuld met verschillende ingrediënten, zoals ham, kaas en groenten. De rozpeky worden vervolgens in de oven gebakken totdat ze goudbruin en krokant zijn. Ze zijn populair als snelle snack of lichte maaltijd en worden vaak geserveerd met een frisse salade. Dankzij hun heerlijke smaak en eenvoudige bereiding hebben ze de harten van veel liefhebbers van de Tsjechische keuken veroverd.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.7/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Tsjechisch, Gebak, Bijgerecht
Štítky: Tsjechische keuken, bijgerecht, vegetarisch recept

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Plzeňse rozpeky.

Reactie toevoegen