Slagroomgebakjes

Slagroomgebakjes
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Eerst laten we het vet zachter worden. Dit mengen en kneden we met de bloem. We voegen de room toe en werken een soepel deeg.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

1 pakje vanillesuiker
1 kopje poedersuiker
deeg 40 dkg patentbloem
1 pakje omega vet
250 ml slagroom

Kookinstructies

Dit deeg rollen we uit en steken daaruit de door ons gekozen vormen. Deze leggen we op een ingevette bakplaat en plaatsen in de oven op 150°C, totdat het deeg een roze kleur krijgt.

We mengen poedersuiker met vanillesuiker en wentelen het nog warme snoep erin.

Na afkoeling kunnen we het direct serveren.

Wat u nog niet wist over dit recept Slagroomgebakjes

Slagroomgebak is een populair Tsjechisch dessert dat iedere zoetekauw zal bekoren. Deze heerlijke traktatie bestaat uit een zachte biscuitbodem, vaak aangevuld met fruit of noten, en is bedekt met een rijke laag slagroom. De luchtige textuur en zoete smaak maken slagroomgebak de ideale keuze voor feestelijke gelegenheden, zoals Kerstmis of verjaardagen. Het bereiden van slagroomgebak is eenvoudig, wat een andere reden is waarom het de harten van vele thuisbakkers heeft veroverd.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.2/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Tsjechisch, Zoetwaren, Gebak, Voor kinderen, Kerstgerecht, Pasen
Štítky: snoep, Andere keukens, vegetarisch recept

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Slagroomgebakjes.

Reactie toevoegen